Videomängudest sõltuvusse sattunud lapsi ähvardab depressioon

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsed arvutimänge mängimas. Pilt on illustreeriv.
Lapsed arvutimänge mängimas. Pilt on illustreeriv. Foto: Astapkovich Vladimir/ITAR-TASS

Ameerika teadlaste sõnul ohustab videmängudega liialdavaid lapsi suurema tõenäosusega depressioon, ärevus ja sotsiaalsed häired ning nad vajavad tervist kahjustava tegevuse piiramisel vanemate tuge.

Kuigi igast lapsest, kes liiga palju aega videomänge mängides veedab, ei saa veel sõltlast, arenevad 10 protsendil neist siiski välja tundemärgid, mis iseloomustavad ka täiskasvanud hasartmängusõltlast, vahendab teadus.err.ee.
 
Uuringu käigus küsitleti ligi 1200 last videomängude pärst valetamise, varastamise ja koolist vaba päeva võtmise kohta; samuti uuriti neilt, kas mängimise lõpetamine on nende jaoks kerge või raske ning kas mängu katkestamine ärritab neid või muudab ärevaks. 

Uurimistöö USA laste hulgas näitas, et sealseid lapsi ähvardas sõltuvus, kui nad mängisid 20 tundi nädalas ja Singapuris läbi viidud uurimistöö näitas sõltuvuse märke lastel, kes mängisid 31 tundi nädalas. 

Juba tekkinud sõltuvuse puhul ei suuda lapsed ise sõltuvusest vabaneda ja Singapuri uurimistöö näitas, et 84 protsenti videomängusõltuvuses lastest olid mängude kütkes ka kahe aasta möödudes ja vajasid sõltuvusest pääsemiseks professionaalset abi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles