Kevadgarderoobi esimene värvilaeng

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nagu troopika: kleit Bastioni moemaja uuelt kaubamärgilt Beself.
Nagu troopika: kleit Bastioni moemaja uuelt kaubamärgilt Beself. Foto: Jürgen Joost

Talve peletamine moeilmas on alanud ja garderoobi esimesed vitamiinisüstid kohal. Põhiliselt koosnevad need julgetest värvidest ja kirevatest mustritest.

Kõik need Eesti moemärgid, mis seni oma kevadsuviseid kollektsioone tutvustanud, panustavad jõuliselt erksale värvile ja mustrile nagu kevadmoes ikka, kuigi ka turvalisel valgel, beežil, helehallil, musta-valge kontrastil ja õhulistel kangastel on seal alati oma koht.

Siiski, värvipalett on tänavu veel julgem ja mustrid fantaasiarikkamad kui näiteks läinud aastal. Pildilt ei puudu 1950ndate–70ndate Hollywoodi kinodiivade glamuur lopsakate lilleõite ning kirka kollase, sinise, rohelise kangaga. Igatahes tähelepanu on küllusliku lille- või etnomustriga maani voogavas kleidis, punases maksiseelikus või kirjus pükskostüümis kindlustatud nagu filmitähel.

Moelava pole veel väsinud ka 60ndate lõigetest, trentšmantlist ja Chanel-jakist, mis endiselt ilma teevad.

Eriti julgustavad disainerid mehi värvikaardilt julgemaid noppeid tegema ja sealt halli kõrvale rohelist, kollast või roosat valima. Popp meremehestiil kutsub jällegi kandma tumesinist. Mis aga peamine: ülikonnale või pintsakule ja särgile annavad täiusliku lihvi ning lisavad isikupära lips ja/või rinnarätt, mille kombineerimisse võiks suhtuda üpris loominguliselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles