Kontori telefon on räpasem kui tualett

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Arizona teadlane Charles Gerba hoiatab, et kontorites on kõige mustemad just telefonid, kuid erinevaid baktereid ja viiruseid võib leida ka teistest ootamatutest kohtadest, mida ei puhastata nii sageli kui WC potti.

Gebra sõnul võivad töötajad nakkushaigusi saada just kontoriseinte vahelt, sest lisaks telefonile on suureks ohuallikaks ka lauaplaat ja arvuti klaviatuur, mida enamasti puhastatakse alles siis, kui need juba mustusest kleepuvad, vahendab teadus.err.ee.

Samuti ei desinfitseerita kohvianumaid, valamu segisteid ning külmkapi ja mikrolaineahju käepidemeid või näiliselt ohutuid piirkondi, nagu lifti nupud, koopiamasin või kohviaparaat, kuigi need võivad olla vähemalt neli korda bakteririkkamad kui keskmine WC pott.

Enamasti koristatakse kontori puhkeruumi vaid kord päevas, mistõttu on haigustel lihtne ühelt töötajalt teisele üle kanduda. Puduliku isikliku hügieeni tõttu võivad kahjulikud mikroobid kergest edasi kanduda lihtlabase käepigistuse kaudu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles