Miks mehed tegelikult petavad?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Villu Parvet on pühendanud petmisele ja kõigele sellega seonduvale oma raamatus «Seks, vein ja kutsikad» terve peatüki, kus ta selgitab, miks mehed tegelikult petavad, kuidas tuvastada märke võimalikust petmisest, mida teha selleks, et mees ei petaks, ja muudki.
 

Parveti sõnul on petmise kohta mitmeid väärarvamusi, millest võib lugeda erinevatest naisteajakirjadest. Näiteks öeldakse, et mehed petavad oma naisi eeskätt sellepärast, et nad vajavad seksi ning pole rahul sellega, mida naiselt saavad. Autori sõnul on aga mitmekülgsema ja vaheldusrikkama seksi saamise soov vaid üks põhjus, kuid kindlasti mitte peamine. (Küll aga soovitab ta suhtes hea seksi eest hoolitseda. )

«Vaatamata sellele, mida sageli arvatakse, on meie peamine petmise põhjus tegelikult läbinisti emotsionaalne - me jõuame olukorda, milles ei näe enam võimalusi sinu õnnelikuks tegemiseks. Jõuame petmiseni just siis, kui näeme, et sinu õnnetunne ning suhtumine meisse ei sõltu sellest, kuidas täpselt me sinuga käitume. Arvame, et mis iganes viisil me ka ei toimiks, saame vastu ikkagi sõimu, passiivsust, kriitikat ja näägutamist.»

Parvet toob näite, kus naine näiteks tahab, et mees teeks tööd ja teeniks perele raha ning õiendab, kui raha on vähe. Kui mees teeb ajaliselt kaua tööd, saab ta näägutada selle eest, et tal on naise ja pere jaoks vähe aega. «Põhimõtteliselt jooksebki meie süsteem kokku, kui näeme, et sisuliselt kõik tegutsemisvariandid mingis olukorras viivad rahulolematuseni ja ükski võimalik tegutsemisviis ei too kaasa tunnustust, austust ja sinu õnnelikku seisundit,» selgitab ta.

Autori sõnul hakkabki mees otsima võimalusi petmiseks siis, kui naine on seadnud ta olukorda, milles pole võimalik võita. «Meile tundub, et ükskõik, kuidas toimime, ei ole sa ikka rahul ning ei tunnusta meid.»  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles