Mõnus haugisupp

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liina Karron

Vabariigi aastapäeva peolaud on pea igas peres täis raskes lastis kodumaist klassikat. Õõnsast enesetundest taastumiseks sobib järgmisel päeval üks tõhus supp. Näiteks chorba – haugifrikadellidega hapukapsa-tomatisupp Moldova moodi.

Puljongiks: 1 haug, porgand, sellerivars, sibul, loorberileht, paar tera musta pipart, soola.

Lisaks: 2 dl hapukapsavedelikku, 200 g
porgandiga hapukapsast, 1 dl tomatipastat,
2 küüslauguküünt, 1 sl oliivõli.

Haugifrikadellideks: haugifileed, 2 munakollast, 2 sl riivsaia, 2 sl koort või piima, soola,
jahvatatud valget pipart.

Pane 2 l vett ja maitseköögiviljad keema. Fileeri haug, tõsta fileed kõrvale ja pane haugi supikogu potti. Lase keema tõusta, riisu tekkinud vaht, lisa sool ja pipraterad. Keeda 30 minutit. Kurna puljong. Kuumuta pannil õli sees hakitud küüslauguküüned kergelt läbi, lisa tomatipasta ja lase läbi kuumeneda. Lisa pasta puljongile, tõsta juurde hapukapsas ja kalla sekka hapukapsavedelik, lase keema tõusta.

Tee haugifileedest hakkliha, sega see munakollaste, koores või piimas leotatud riivsaiaga, maitsesta soola ja valge pipraga. Vormi massist väikesed frikadellid, tõsta keevasse puljongisse ja keeda umbes 5 minutit, kuni frikadellid on küpsed.

Serveeri suppi soovi korral hapukoore ja hakitud maitserohelisega ning tunne, kuidas pikkadeks pühadeks tarvilik elurõõm sinusse tagasi voolab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles