Kümme suhteuuringut, mis panevad sind mõtlema

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suhteuuringud ei kajasta muidugi kõiki suhteid ning sinu armulugu ei pruugi olla seotud nende avastustega, kuid ometi võivad teaduslikud leiud meile nii mõndagi selgemaks teha. Või kui ei, siis on meil vähemalt midagi, mille üle arutada, isegi siis, kui uuringu tulemuseks oli midagi sellist, mida me ammugi aimasime.

Petmine võib tappa?

Afäär võib lõpetada abielu, kuid see võib lõpetada ka elu, kirjutas Glo. Ameerika Südameliit koostas uuringu, mis viitas, et pea üks protsent äkilisse südamerabandusse surnutest lõpetasid oma elu seksides. 82-93 protsenti neist olid mehed ning neist omakorda 75 protsenti seksisid armukesega.

Käitu hästi!

Briti psühholoogid leidsid, et mehed käituvad atraktiivsete naiste juuresolekul paremini. See on muidugi märkimisväärne, et naiste käitumist kenade meeste juuresolek ei mõjuta. Teadlaste sõnul käitusid mehed ka isetumalt, et võita potentsiaalse kaaslase tähelepanu.

Armastuse tugev tunne

Tuleb välja, et kallimad pikaajalises suhtes võivad teineteist armastada tunduvalt intensiivsemalt, kui teised võivad arvata. USA uuring näitas, et 48 protsenti 274st abieluinimesest tunnistasid intensiivset armastust oma partneri vastu. Üldiselt arvatakse, et tugevad tunded esinevad vaid suhte alguses, kui ollakse värskelt armunud ning hiljem tunded jahtuvad. Uuring näitas veel, et kuigi tunded jahtusid nende seas, kes olid koos olnud 10-20 aastat, siis tugevnesid need jälle nende seas, kes olid koos üle kahekümne aasta.

Paku abi

Kodutööde juures abi pakkumine mitte ainult ei valmista kaaslasele heameelt, vaid see ka tugevdab suhet. UCLA uuring tõestas, et eduka ja kestva suhte nimel peab tegutsema, sest tõeliseks väljakutseks on see, kui mõlemad partnerid toovad ohvreid ja annavad oma panuse, et suhe toimiks.

Õnnelik kolmeteistkümnes

Hea uudis neile, kes alles otsivad seda õiget, sest tuleb välja, et pikaajalisele suhtele tuleb kasuks see, kui selja taga on terve kari suhteid. Indiana ülikooli teadlane Peter Todd väitis, et kestva suhte tagab see, kui selja taga on 12 eelnevat suhet. Need suhted pidavat olema baasiks ja selgitama, mida täpsemalt oma kallimalt ootad.

Abielu ja kehakaal

Ohio osariigiülikooli uuring paljastas eelmise aasta augustis, et naised kipuvad pärast abiellumist juurde võtma, kuigi mehed kergitavad kaalu pigem pärast lahutust. Abielunaiste elu on sageli rohkem koduga seotud ning neil on vähem aega trenniks, kui vallalistel naistel. Meeste tervisele mõjub aga abielu hästi, kuid kui hüved lahutusega lõpevad, lähevad nad sageli paksuks.

Jälle see sotsiaalmeedia

Briti uuring näitas eelmise aasta detsembris, et 33 protsenti abielulahutuste põhjustest sisaldas endas sõna «Facebook». 2009 aastal oli see number veel 20 protsenti. Facebooki süüdistati kõige sagedamini lahutuse põhjusena seetõttu, et selle kaudu saadeti vastassoo esindajatele sobimatuid sõnumeid.

Kolige kokku

Häid uudiseid on neile, kes «elavad patus». Värske uuring näitas, et kooselu võib paaridele mõjuda paremini kui abielu. Teadlased leidsid, et koos elavad paarid olid õnnelikumad ja enesekindlamad, kui abiellunud kaaslased. Seda isegi nii-öelda mesinädalate perioodil.

Seks kui kohustus

Novembris näitas naiste seas läbi viidud küsitlus, et 63 protsendi vastanute arvates on seks see, mis partneriga seob, kuigi ligi pooled neist ei olnud oma seksuaaleluga rahul. Psühhiaater Naomi Greenblatt selgitas, et naised võtavad üha enam seksi kui kohustust ning ei naudi seda. Samuti ei ole enamikule seksuaaltervis sama oluline kui üldine heaolu.

Koduloom peletab eemale

Koer võib olla inimese parim sõber, kuid tuleb välja, et koduloom võib potentsiaalse partneri sootuks eemale peletada. Inglismaal koostatud küsitlus näitas, et 28 protsenti vastanutest ei käiks kellegagi, kel on koer ja 25 protsenti väldiks kassiomanikku. Kõige eemalepeletavamaks koduloomaks peeti hamstrit.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles