Pusle aitab 2-4-aastastel arendada matemaatilisi oskusi

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Chicago ülikooli teadlased jälgisid laste tegevusi ja arengut nende loomulikus keskkonnas ja jõudsid järeldusele, et neil 2-4-aastastel, kes mängivad pusledega, areneb ruumiline taju ja nad on matemaatiliste ülesannete lahendamisel edukamad kui teised.

Uuringu tarbeks külastasid teadlased peresid nende oma kodudes ning salvestasid 90-minutilisi videoid sellest, kuidas vanem koos lapsega mängib neid mänge, mida nad tavaliselt igapäevaselt mängivad, vahendas teadus.err.ee.

Kui lapsed olid saanud 54-kuusteks, pandi uuringus osalenud lapsi erinevate ülesannetega proovile ning leiti, et pusledega mänginud lapsed tulid ruumiliste kujunditega seotud ülesannetega paremini hakkama kui need, kes puslemänge ei lahendanud.

Videosalvestised näitasid muuhulgas, et suurema sissetulekutega peredes andsid lapsevanemad oma järglastele rohkem puslemänge, mida lahendada. Samuti ilmnes, et vanemad andsid poisslastele keerulisemaid puslesid ning kasutasid mängides rohkem kujundeid kirjeldavat sõnavara, kuigi nii tüdrukud kui poisid olid ülesannete lahendamisel sama edukad.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles