Ka mehed teesklevad orgasmi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljud uuringud on küsinud naistelt, kas nad orgasme teesklevad ning kuni 65 protsenti vastusest on olnud positiivsed. Kas ka mehed teesklevad orgasmi? Hiljutised uuringud avastasid nii mõndagi, kirjutas psychologytoday.com.

2010. aastal palusid Kansase ülikooli uurijad vastata 281 üliõpilasel, kellest 180 olid mehed ja 101 naised, küsimustikule seksi kohta. See hõlmas endas ka küsimust orgasmi teesklemisest. Kaks kolmandikku naistest ütlesid, et nad on kas või ühe korra orgasmi teeselnud ning 28 protsenti meestest tunnistas sama!

Orgasmi teesklejad ja mitteteesklejad olid üldiselt üsna sarnaste seksuaalsete harjumustega, kuigi teesklejatel oli rohkem kogemusi, nii oli neil ka rohkem võimalusi teesklemiseks. Teesklejad olid seksuaalselt seiklushimulisemad, masturbeerisid rohkem ning sagedamini proovisid ka oraal-ja anaalseksi.

Enamik teesklemisi leidis aset püsisuhetes – 78 protsenti naistel ja 53 meestel, kuid seda juhtus ka juhuslike kohtingute käigus. Protsentuaalselt siis vastavalt 2 ja 16. Uurimusest selgus, et ükski naine ei olnud teeselnud orgasmi alles tuttavaks saanud noormehega, kuid 7 protsenti meestest oli teeselnud orgasmi naisega, kellega ta just tutvus.

Kui üldjuhul leidis teesklus aset vaginaalsel vahekorral – naiste protsent oli 55, meestel 80, siis 8 protsenti naisi ja 11 mehi on teeselnud ka oraalseksi ajal. Naiste teesklemine on seotud alkoholiga, kuid meestel seda seost ei leitud.

Naised saavad orgasmi teeselda lihtsa vaevaga – nad häälitsevad, liigutavad puusi ning teevad kõike nii, nagu saaks orgasmi. Kuid meeste orgasmil on ju konkreetsed tulemid – seemnepurse. Kuidas nemad oma orgasmi teesklevad?

Võtmesõnaks on sageli kondoomid. Mehed teevad samuti orgasmile viitavaid häälitsusi ja liigutusi ning seejärel võtavad delikaatselt kondoomi ära, enne kui naine jõuab üldse midagi vaadata või jälgida. Siiski ei kasutanud kõik teeselnud mehed kondoomi, mis viitab sellele, et mõnel ülikoolis käival naisel pole meeste orgasmist õrna aimugi! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles