Lähedust otsides muutuvad naised sõbrannadega liiga avameelseks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui kaugele võib minna sõbrannadele oma suhte intiimasjadest rääkimisega? Mida me peaksime jagama ning mida pigem mitte? Aga mida tunneb hoopis mees, kui teab, et naine lobiseb oma sõbrannadega kõigest, mis suhtes toimub?

Paari-ja pereterapeut Keha ja Meele Teraapiakeskusest Janne Kants ütles, et mingit konkreetset piiri, palju ja mida rääkida võib, pole. «Igaühe jaoks on piir erinevas kohas. Oluline on siinkohal hoopis see, et mida need vestlused naisele annavad ja mis tagajärgi endaga kaasa toovad,» rõhutas ta.

Kuigi naistele meeldib oma muresid ja rõõme sõbrannadega jagada ning nende nõu ja abi küsida, siis vähegi ebakindel naine satub mitmetest erinevates nõuannetest segadusse. «Meeles peab pidama seda, et sõbrannade nõuanded on nende endi kogemused ning tõde ega väära puhtal kujul ei eksisteeri! Naine võib jagada ju oma suhte üksikasju, kuid vastutus jääb ikkagi temale,» ütles Kants. Ta lisas, et ebakindel naine lõpuks ei teagi, mida ta ise tahab ja tunneb.

Ka on iga inimese avatuse ja haavatuse piir erinev ning kuigi naisel võib see piir olla kaugel, siis tuleks alati arvestada ka mehega. Peaks mõtlema ka võimalikele ohtudele – kuhu jutt edasi võib kanduda ja mida see omakorda kaasa võib tuua. Üheks ohuks võib olla mehe ebamugavustunne naise sõbrannade seltsis viibides, sõnas pereterapeut.

«Kui mees teab, et naine lobiseb kõigest, siis on tal naise sõbrannade juuresolekul piinlik ja ebamugav olla. Ka võib sõbrannade suhtumine mehesse olla muutunud. Tagatipuks tekib sageli naisel endal reeturi tunne,» sõnas terapeut. Selleks, et reeturi tunnet ei tekiks, peaks paar omavahel asjad läbi rääkima – mida tohib teistega arutada, mis peaks jääma ainult nende kahe vahele.

«Selge see, et naisel on vajadus rääkida ja arutada, kuid ma küsiks hoopis, et miks seda tehakse koos sõbrannade, mitte mehega? Võib-olla mees ei ole valmis rääkima? Või äkki ta oleks valmis, kuid naine pole isegi mitte üritanud temaga neil teemadel rääkida,» tõi ta näiteks. Kants toonitas, et paar võiks proovida rääkida omavahel ka sellistest teemadest, mida naine on harjunud sõbrannaga jagama. «Siiski võib olla teemasid, millest mees rääkida ei suuda ning palubki neil teemadel kõnelda sõbrannaga.»

Kantsi sõnul toimub intiimsete asjade jagamisel läheduse otsimine. «Naine kogeb sõbrannadega lähedusetunnet, kui intiimseid asju jagab. Neil on omavaheline saladus, liit,» selgitas pereterapeut. «Ehk saaks seda lähedusetunnet ja intiimsete asjade jagamist kogeda ka koos mehega? Mehega peaks proovima luua sama suhet ja sidet, mida sõbrannagagi, kui temaga räägitakse. See on eriline ja hea tunne, mida naised kogevad!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles