Valentinipäev annab ka pereinimesele põhjuse kaaslase üllatamiseks

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naine24 küsis pereemadelt, kas ka nende kodus valentinipäevast välja tehakse või kuulub see tähtpäev pigem noortele ja vastarmunutele.

Raili ja tema mees tähistavad valentinipäeva igal aastal, sest nii on naise sõnul lihtsalt tore.

«Jälle üks päev, mil on põhjust teineteisele rohkem tähelepanu pöörata ning kahekesi aega veeta,» rõõmustas ta.

«Tavaliselt käime koos väljas söömas, sel aastal lähme kinno ka,» rääkis ta. «Kingitusi teeme ka tavaliselt, aga ei midagi suurt.» Raili on varasematel aastatel üllatanud oma meest väikese kingitusega ja õhtusöögiga küünlavalgel.

«Ma arvan, et see päev on kõigile, kes selles midagi enda jaoks leiavad,» selgitas ta. «Ka pereinimesele on tore, kui on põhjust midagi mehega kahekesi koos teha. Vahel on vajalik aeg maha võtta ja teineteist meeles pidada. Argipäeval tihti seda ei tehta, aga kui kalendris on selleks mingi päev, siis inimesed ikka võtavad rohkem midagi tol päeval ette,» nentis ta.

Raili sõnul on oluline tähistada nii sõprust kui armastust. «Kuidas keegi parajasti tunneb,» lisas ta.

Kristina selgitas, et tema perele meeldivad väikesed traditsioonid, seega meeldib neile ka valentinipäev. «See pole kindlasti sama oluline kui sünnipäevad, jõulud või suhtes olemise aastapäev, kuid see annab põhjuse helistada kaugel elavale sõbrale või üllatada kallimat.»

Kuigi öeldakse, et oluliste inimeste üllatamiseks ja meeles pidamiseks pole eraldi päeva vaja, peaks naise sõnul suur osa inimesi tunnistama, et muul ajal on pea kogu aeg muid mõtteid täis ja nii lükkub meelespidamine jälle teadmata tulevikku.

«Miks muidu räägime me pidevast rutiinist, mis suhtesse salamahti sisse roomab?» küsis ta. «Meile mõlemale mehega meeldib üllatada, kingitusi teha ja lisaks üksteisele pidada ka ülejäänud olulisi inimesi meeles.»

Kristina sõnul ei pea kingid olema suured ega kallid ning nende peres on need tihti ise tehtud. «Vahel pole kinki vajagi, piisab õigetest ja headest sõnadest,» tõdes ta.

Naine rääkis, et kuna tema arvates tuleb end ümbritseda vaid nende õigete ja eriliste inimestega, on nad ka meelespidamise ära teeninud. «Kõigile oma kallitele inimestele kavatsen helistada ja pikad jutud maha pidada, perekeskis veedame lihtsalt ühe ülimõnusa õhtu hea toiduga.»

«Iga tähtpäeva pidamise võib inimene enda jaoks läbi mõelda,» selgitas ta. «See, milline on tähendus ja olulisus, on igaühe enda asi ja vabalt võib oma perele ise täitsa oma pühad välja mõelda. Me ise anname asjadele tähendused.»

Greetel rääkis, et teda jätab valentinipäev üsna ükskõikseks. «Meil on mehega vahetult enne seda tähtpäev ja valentinipäev on kuidagi meist mööda läinud,» selgitas ta. «See aasta teen mehele samal päeval ühe seksika üllatuse küll, aga seda mitte otseselt valentinipäevaks planeeritult,» nentis ta.

Greeteli arvates on tegemist pigem noorte tähtpäevaga. «Mäletan, et koolis sai sõbrapäeva rohkem tähistatud,» meenutas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles