Kofeiini saab ka sisse hingata

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohv.
Kohv. Foto: SCANPIX

Harvardi professor tuli turule uue huulepulgakujulise tootega «AeroShot», mille abil saab kofeiini sisse hingata.

Toode läks eelmisel kuul müüki Ameerikas Massachusettsis ja New Yorkis ning ka Prantsusmaal. Üks «AeroShot» maksab umbes 2, 2 eurot, vahendas Today Health.

Professor David Edwardsi sõnul on toode ohutu ning see ei sisalda tauriini nagu enamik energiajooke. Väike anum sisaldab 100 milligrammi kofeiinipulbrit, mis võrdub ühe suure tassi kohviga ning lisaks on selles B-vitamiini.

Kriitikute sõnul tuleks toodet veel kaaluda, sest kardetakse, et noored hakkavad seda klubides tarvitama selleks, et jõuaksid rohkem alkoholi juua ning võivad seeläbi oma tervist kahjustada.

Edwardsi sõnul on toote sihtgrupiks täiskasvanud ning seda manustatakse ohutult suu kaudu nagu jookigi.

Iga ühekordselt kasutatav «AeroShot» kestab kuni kuus pahvi ning selle sidrunimaitseline puuder hakkab momentaanselt organismis lahustuma, mistõttu ergutav tunne saabub kiiresti.

Kriitikute sõnul on toode ohtlik ka seetõttu, et juues võtab teatud kofeiini hulga manustamine palju kauem aega, kuid sisse hingates võib väga kiiresti jõuda ohtliku koguseni. Toote pakendil on hoiatus, et üle kolme «AeroShoti» päevas ei ole mõistlik tarvitada.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles