Üha nooremad tüdrukud kannavad meiki

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui sulle tundub, et noored tüdrukud paistavad välja palju vanemana, siis tea, et tegemist on suures osas meigiga. Hiljutine uurimus väitis koguni, et noored tüdrukud tahaksid kanda rohkem meiki kui vanemad lubavad, kirjutas galtime.com.

Uurimuse kohaselt sooviks 61 protsenti 9-11-aastastest näitsikutest kasutada rohkem kosmeetikat, kui vanemad neile lubanud on. Kui lapsevanemad muutuvad murelikuks, siis kosmeetikafirmad kindlasti rõõmustavad selle uudise üle.

«Populaarsetel ja kuulsatel meiki kandvatel noorukitel on selle sooviga palju pistmist,» ütles Minteli vanem iluanalüütik Kat Hay. «Näiteks Twilighti staarid mängivad tänapäeva noorte elus ja ideaalides suurt rolli. Läbi nende müüvad firmad oma kosmeetikat ja aksessuaare ning lapsevanemad näevad suurt vaeva, et oma lapsi eemale hoida liiga varajasest kosmeetika kasutusest.»

«Selleks, et kosmeetika saaks ka vanemate poolehoiu, peavad need olema noorele nahale ohutud,» lisas Fay. Võib vaid oletada, kui kaitsvad ja ettevaatlikud emad on. Michelle Gurel on ema, kellel on kaks tütart vanuses 7 ja 9.

«Minevikus olen ma lasknud neil kasutada kõige heledamat ja kergemat põsepuna ning silmavärvi. Nad näevad mind igal hommikul kosmeetikat peale panemas ja tahtsid samuti proovida. Nüüd, mil nad on seda proovinud, kadus uudsus ja enam nad sellest huvitatud pole,» selgitas Gurel.

Uurimusest selgus ka, et ligi 40 protsenti 9-17-aastastest tüdrukutest kasutab igapäevaselt huuleläiget ning 33 protsenti ripsetušši. Silmapliiats oli igapäevaselt kasutuses 27 protsendil tüdrukutest ja 16 protsenti kasutas sagedasti ka jumestuskreemi.

Hea uudis on aga see, et rohkem kui pool uuringus osalenud tüdrukutest tunnistas, et ema aitab neil kosmeetikat valida. Siiski varieerus see erinevates vanusegruppides. Vaid 39 protsenti 15-17-aastastest tüdrukutest tahtis või küsis ema abi, kuid 78 protsenti veel vanematest tüdrukutest ütles, et ostab ja valib ise endale kosmeetikat ega vaja ema nõusolekut või abi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles