Üksindus võib vanuritele olla ohtlikum kui suitsetamine

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pole saladus, et suitsetamine on tervisele kahjulik, kuid ühe Suurbritannia teadlase sõnul võib üksildus, mil inimesel pole kellegagi oma probleeme jagada, olla isegi ohtlikum kui sigaretid, kirjutas teadus.err.ee.

David Halpern on üks Suurbritannia peaministri David Cameroni poolt valitud ekspertidest, kes saatis teda Põhjamaade ja Balti riikide tippkohtumisel, mille üheks küsimuseks oli pensioniea tõstmine. Halperni meeskonna ülesandeks oli leida viise inimeste harjumuste muutmiseks, et vanadusest tingitud pensionile jäämine ei tabaks töölisi liiga vara.

Teadlase sõnul on üks suurimaid suremust mõjutavaid tegureid just see, kui inimesel pole kellegagi oma muresid jagada. Kui inimesel on keegi, kes teda armastab ja on nõus tema probleeme kuulama, on see suuremaks 10 aasta elulembust mõjutavaks faktoriks kui enamik teisi tegureid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles