Neli lihtsat sammu enesekindluseni

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Enesekindlus on miski, mis peaks igal inimesel olema. Ennast tuleb armastada, endaga rahul olla ja enesekindlusega võidetakse juba eos sageli mitmeid lahinguid. Portaal lctv.com kirjutas neljast kergest sammust, kuidas enesekindlust juurde saada.

Anna sellele nimi

Mis hirmud sul on? Mida sa tagasi hoiad? Mida sa välja tahaksid öelda? Mille või kelle pärast sa põed? Mida sügavamale oma küsimustega lähed, seda kiiremini saad aru, mis muudab sind kindlusetuks ega lase kaunilt särada. Samuti annab see sulle aimduse, milline inimene sa olla tahaksid.

Tunneta seda

Anna endale julgus ja kohustus väljendada kõiki oma emotsioone asjade suhtes, mis sulle ei meeldi ja mis hoiavad su enesekindlust tagasi. Lase emotsioonid valla, sest vaid nii kuuled ja näed neid kõige paremini ning saad nendest üle.

Aktsepteeri neid

Pärast seda, kui oled välja mõelnud või lausa kirja pannud kõik sind häirivad asjad, siis aktsepteeri neid. Kui sind ajab enda juures miski närvi, siis ebakindluse asemel võta need omaks ja end armastades muutud enesekindlamaks. Saa aru, et sina oled sina ning ainult sinu käes on võim ennast muuta. Pole tarvis muutuda kurvaks, vaid tea, et kõigil on midagi, mida nad sooviksid enda juures muuta.

Nõua muutusi

Kui tead, mida ja kuidas tahad, siis sea endale konkreetsed eesmärgid ja hoia neist kinni. Ole enda vastu kasvõi karmim, kuid vii oma soovid ja eesmärgid täide! Ütle endale, miks sa neid asju väärt oled ja kuidas sa läbi nende paremaks inimeseks muutud. Isegi kõige pikem teekond algab esimesest sammust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles