Oleks me seda teismelisena teadnud!

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teismelised.
Teismelised. Foto: SCANPIX

Kuigi teismeiga jääb meenutama paljugi head, tulevad sellest ajast meelde ka õppestress, südamevalu ja soengumured. Glo koostas nimekirja nõuannetest, mida sooviks hea meelega endale teismelisena öelda, sest tagantjärele tarkus on ikka kõige parem tarkus.

Armasta end sellisena, nagu oled

Alati on keegi, kes on ilusam, targem ja varakam kui sina. Õpi iseennast hindama ning anna endast parim, et mitte jahtida võimatut.

Lõbutse rohkem

Mõned asjad elus on lihtsalt lõbusad. Need peavadki lõbusad olema. Ära muretse nii palju ülikooli, poiste, karjääri- või eluvalikute pärast. Nii lihtne on unustada lõbutsemast.

Iseloom on oluline

Sa ei saa alati kontrollida seda, mis su elus juhtub, kuid saad kontrollida seda, kuidas sellele reageerid. Nendel hetkedel mõistadki, kes sa oled ning kes sa tahaksid olla.

Kohmakus kaob

Breketid käivad täiesti asja ette. Nii-öelda beebipehmus kaob. Sa ei jää igavesti klassi kõige pikemaks tüdrukuks, ka poisid hakkavad ükskord kasvama ja sa saad nendega aeglast tantsu tantsida.

Mälestused kaovad samuti

Kui lähed koolikokkutulekule, siis tunneb kiusupunn end ilmselt halvasti või on sind sootuks unustanud. Samuti ei ole klassi popim tüdruk enam tähelepanu keskpunktis.

Ära sea endale piiranguid

Unusta ära see, et sulle meeldivad vaid teatud tüüpi inimesed. Nõnda hakkad iga kord käima sama noormehega. Lase end üllatada sellel, kelle olemasolu sa ei oleks varem märganudki.

Mõtle oma karjäärile

Kui pead valima seda, mida õppima lähed, siis pea meeles: ära õpi ajalugu, kui sa ei taha saada ajaloo õpetajaks.

Ignoreeri halvustajaid

Ära muretse pidevalt selle pärast, mida teised sinust arvavad. Kolmekümneselt ei huvita see sind enam karvavõrdki.

Lase end jahtida

Ära käi poistel järel. Suhtest ei saa mitte kunagi asja, kui sina oled jahtija rollis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles