Mis on õnne allikas?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Inimesed räägivad kogu aeg, et ühel päeval saavad nad õnnelikuks. Millegipärast eeldatakse, et õnn tuleb tulevikus ning see sõltub alati millestki, kirjutas psychologytoday.com.

Tihti öeldakse, et ma saan õnnelikuks, kui ...
... armun
... abiellun
.... saan osta oma unistuste maja
... möbleerime maja ära
... saan lapse
... lapsed on juba suured
... jään pensionile

Mis on siis õnn? Kas me püüdleme terve oma elu mingi illusiooni poole, mis justkui pidevalt käest lipsab ja eest ära jookseb? Ootame kannatamatult mingit sündmust ja kui see kätte jõuab, siis muutub see tavaliseks ja me hakkame uusi põnevaid sündmusi ootama.

Õnn võib esineda ainult olevikus ja see sõltub suuresti inimesest endast. Endaga peab olema hea suhe ning loodetavasti ka teistega. Õnne peamine allikas on sinu enda mõtete kvaliteedis! Meie enda mõtted on meie kõige intiimsemad suhted ja need mõjutavad meie elusid palju rohkem kui suhted teistega. Kui olla täpsem, siis meie suhted teistega on meie enda mõtete ja tunnete tulemused.

Me otsime sageli õnne aga väljaspoolt, mitte enda seest. Siiras ja aus õnn tuleb ainult tervislikust ja hoolivast suhtest iseendaga ning seda ei saa keegi sult ära võtta. Seetõttu ongi mõttekam väliste õnnetegurite otsimise asemel vaadata iseenda sisse, sest tea – õnn on sinu sees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles