Šokolaadivulkaanid

Pille Petersoo
Pille Petersoo
:

Molten chocolate cake ja chocolate lava cake – nii kutsutakse šokolaadikooke, mis on keskelt veel vedelavõitu ja mille sisu meenutab sööma asudes vulkaanist purskuvat laavat. Lihtsad ja mõnusad! Siinsete koogikeste algretsept pärineb Pariisi Ritz-hotelli kokakursustelt.


Kuuele
•    170 g tumedat šokolaadi
•    150 g võid
•    160 g suhkrut
•    75 g nisujahu
•    4 suurt muna
•    veidi kakaopulbrit

Määri väikesed keraamilised või klaasist portsjonivormid (nn ramekin-vormid, milles tehakse ka brüleekreemi, sufleed jm) hoolikalt võiga ja puista kakaopulbriga üle. Pane kõrvale.

Sulata šokolaad ja või väikeses potis. Tõsta pott tulelt. Klopi munad suhkruga kohevaks. Lisa veidi jahtunud sulašokolaadi-või segu ning vahusta mikseriga veel viis minutit. Sõelu juurde jahu ja vahusta veel kaks minutit. Kalla segu ettevalmistatud vormidesse.

Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 10–12 minutit – mitte rohkem. Paljus oleneb küpsetamisaeg konkreetsest ahjust, küpsetusvormidest jm. Kui kardad, et mass jääb liiga vedel, küpseta pigem minut-paar rohkem – halvimal juhul saad lihtsalt šokolaadikoogi, mida näiteks kirsikompoti või külma vanillijäätisega serveerida.

Kummuta koogikesed taldrikule ja paku kohe. Peale võid raputada tuhksuhkrut, kõrvale sobib veidi pehme vanillijäätis.

Kirjuta toimetajalePrindi
Artikli märksõnadšokolaadšokolaadivulkaantoit
Samal teemal
KIRJUTA MEILE!
Sisuturundus
suvelõpugrill
Saada meile vihje!
Nägid midagi huvitavat? Saada meile kiri, video või pilt siit!
jumalaga, sonia rykiel!
Viimased uudised
VideoKõik
TervisKõik
ReisKõik
Horoskoop
Top lood
Top kommentaarid
48h populaarsemad teemad
PostimeesKõik
Elu24Kõik
MajandusKõik
SportKõik
TallinnKõik
NaineKõik
TarbijaKõik
MaailmKõik
ArvamusKõik
UudisedKõik
VIIMASED GALERIID
Arhiiv
Liitu Postimehe uudiskirjaga ja ole kursis päeva olulisimate uudistega!
Vali omale meelepärased teemad:
Aitäh, et liitusid
Postimehe uudiskirjaga!
Juba homme jõuab esimene uudiskiri sinuni.
TAGASI POSTIMEHE LEHELE