Viis põhjust, miks sa ei naudi voodirõõme nii palju, kui sooviksid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Valentinipäev on lähenemas ning palju on juttu romantikast ja armastusest, mida me kõik peaksime tundma. Kuigi palju räägitakse sellest, kuidas seksuaalelu parandada ning suhteid aretada, on üsna palju neid, kes ei naudi seksi nii palju, kui sooviks.

Peamine põhjus, miks inimesed seksida ei taha, on see, et vahekord ei paku neile midagi, selgitati portaalis Huff Post. Kui see ei paku naudingut, ei ole seksist loobumine mingi hälve, see on lihtsalt mõistlik.

On mitmeid põhjuseid, miks vahekord ei ole nauditav. Mõni keskendub vaid vahekorrale endale ning peab eelmängu liigseks, mõni ajab liialt taga vaid orgasmi ning ei oska nautida midagi muud. Kui eesmärgiks on vaid orgasmini jõuda, saab seksist justkui võidusõit, et jõuda «hea osani».

Ehk suudad veel meenutada, et nautisid varem suudlemist, võib-olla igatsed seda veel praegugi. Paljud paarid, kes on kaua koos olnud, ei suudle enam seksi ajal ning nad ei erutu piisavalt. Ehk oled sinagi olnud partneriga vahekorras, kuigi oled tema peale pahane? Aga kas oled temaga vihasena suudelnud?

Naudingul on armatsemise juures suur osa, kuid vihase, kurva või solvatuna on raske olukorda nautida. Intiimsusel on seksis suur roll, ent seda on väga raske luua või tunnetada, kui keskendud sooritusele, tunned süümepiinu, häbened või oled ärevil.

Kui kallimad tülitsevad palju või näevad teineteist harva, ei ole neid sageli samal ajal vallatlevat tuju. Isegi kui alustate, aga tegelikult oled tujust ära, siis võib pisemgi ärritus kõik ära rikkuda ning olukorra veelgi hullemaks ajada.

Kui naine ei ole piisavalt erutunud, võib ta vahekorra tõttu valu tunda. Valu põhjuseks võib olla ka mõni meditsiiniline probleem. Võib olla ka nii, et vahekord ise ei ole valulik, kuid valu tekib hiljem: urineerimisel või allergia tõttu mehe sperma vastu. Valu võivad tekitada ka jäsemed, mis ei ole enam nii painduvad ja liikuvad. Tulemuseks on see, et orgasmidest hoolimata võib seks muutuda ebameeldivaks.

Enamik meist soovib seksi kaudu tunda end erilise ja ihaldusväärsena. Kui partner ei ole piisavalt entusiastlik ning käitub hoolimata tehnilisest esitlusest justkui tal oleks igav, on väga raske end ihaldusväärsena tunda. Eriti kehvasti mõjub see, kui pead teisele peale käima ning seksi nuruma.

Entusiasm on erutav, kuid apaatia mõjub vastupidiselt. Kui partner unustab sulle rääkida sellest, et peab sind erutavaks ja mõtleb su peale, siis anna talle teada, kuidas see sulle mõjub. Teineteise kehadest rääkimine kuulub suhtes nii-öelda vaimse hügieeni juurde.

Ka rutiinil on hea seksuaalelu juures suur osa. Näiteks kui te lähete välja õhtustama, siis on teil ju ka oma rutiin. Tema teab, et sulle meeldib vein, mitte õlu. Sina tead, et talle meeldivad vürtsikad toidud. Ta teab, et sa ei söö krevette, olgu need valmistatud kuidas tahes.

Pärast mõnda aega koos elamist aktsepteeritakse teineteise juures teatud omadusi ja soove. Kui te siiamaani ei suuda valida restorani, kus teile mõlemale meeldib süüa ja vaidlete alati selle üle, mida tellida, siis ei taha te ilmselt mõne aja pärast üldse koos välja õhtustama minna.

Seksiga on sama lugu. Kuigi te ei soovi iga kord täpselt samasugust seksi, on menüü siiski kindel. Kui pärast mitut aastat pead talle ikka ütlema, et sulle ei meeldi kõrva näksimine või midagi muud, saab seksist võimuvõitluse sõjatander, kuigi see peaks olema koostöö mänguväljak.

Jah, seksist loobumiseks on mitmeid põhjuseid. Parim vastumürk nendele põhjustele on suhtlemine: vestlemine, küsimuste esitamine. Räägi rohkem sellest, mida soovid, mitte sellest, mida sa ei soovi. See on parim valentinipäeva kingitus teile mõlemale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles