Naturaalsed kurguvalu leevendajad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kurguvalu oleme tundnud kõik ja seepärast teame ka, et see ei ole just meeldiv. Kõiksugused apteegist ostetud ravimid on küll head, kuid kõige paremad on siiski looduslikud tervendajad, kirjutas youbeauty.com.

Lagritsajuur

See mitmeaastane maitsetaim kasvab peamiselt Lõuna-Euroopas ja Aasias ning on meditsiinis kasutusel olnud juba tuhandeid aastaid. Lagritsat tuntakse kui valusa kurgu pehmendajat ja rahustajat, ka aitab see eemaldada lima ja limaskesta kurgust, ninast ja kopsudest.

Kanasupp

Kanasupp tundub olevat meeldiv asi, mida haigena süüa, kuid tuleb välja, et sel on rohkem positiivseid omadusi kui hea maitse. Uurijad soovitavad kombineerida kana ja köögivilju, mis aitab vähendada ülemiste hingamisteede külmetushaigusi, kaasa arvatud valus kurk.

Õunasiidri äädikas

Sel pruunil vedelikul on antibakteriaalsed omadused, mis aitavad võidelda valusat kurku põhjustavate bakteritega. Äädika happelisus vähendab pH-taset, mis omakorda aitab ennetada bakterite kasvamist.

Mesi

Kuuma vee segamine mee ja sidruniga on ammune hinnatud traditsioon, millega kurguvalu leevendatakse. 2007. aasta leidsid Penni osariigi ülikooli teadlased, et mesi parandab kurku ka magamise ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles