Hommikused energiaallikad

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hommikud on rasked, eriti siis kui päike ei sära taevas ning päev ei ole justkui alanudki veel. Äratuskella pidev edasi lükkamine ja uniselt pimedas toas ringi jalutamine ei valmista alanud päevaks just kõige paremini ette.

Dr. Drew on kirja pannud kuus erinevat moodust, kuidas muuta vastikud hommikud säravaks ja energiliseks, et saaksid oma elukvaliteeti tõsta, kirjutas lctv.com.

Ära jäta hommikusööki vahele

Hommikusöögi vahelejätmine viib ainevahetuse tasakaalust välja, põhjustab rasva säilitamist ning madalat energiataset. Viimane omakorda muudab sind üha väsinumaks! Kui sa ei söö, siis veresuhkur langeb ning alandab energiataset. Seepärast ongi soovituslik hommikuti piisavalt vara ärgata, et jõuaksid süüa ka tervisliku ja proteiinirohke hommikusöögi.

Ära mässi end pimedusse

Keha loomulik kell on sõltuvuses valgusega – kui on pime, siis keha tahab magada, kui on valge, siis annab see märku, et peaks ärkvel olema. Kui sa ei taha terveks ööks jätta kardinad akende ette panemata, siis peaksid hommikul esimese asjana need eest tõmbama. Nii pääseb hommikuvalgus tuppa ning aitab su kehal kergemini ärgata.

Liiguta end

Pole saladus, et treenimine saadab kehas ringlusesse endorfiini, mis kohe muudab tuju paremaks. Isegi 20 minutit kerget võimlemist hommikuti muudab su tuju paremaks, annab energiat ja paneb ainevahetuse kiiremini tööle.

Väldi alkoholi

Kõik teavad, et alkohol aitab lõdvestuda, aga kui jood seda liiga palju, siis hommikul ei saa kindlasti üles! Eelmisel õhtul pidutsemine ei lase sul korralikult magada, sest sunnib tualetti külastama ning äratab aju pidevalt üles. Kui tahad ikkagi juua ja korralikult magada, siis võta viimane kokteil umbes neli tundi enne magama heitmist.

Loo rutiin

Ettearvamatud muutused unemustris võivad segada une kvaliteeti. Iga päev samal ajal magama minemine ja hommikuti tõusmine treenib keha ja meelt ning uinumine ja ärkamine muutuvad lihtsamaks. Katseta nädal aega ning me oleme veendunud, et tunned erinevust – hommikuti on kergem üles ärgata!

Joo vett

Vee joomine on tegelikult üsna loogiline – kui oled kaheksa tundi vett joomata maganud, siis võib ainuüksi see muuta sind väsinuks! Esimene asi hommikuti ärgates peaks olema veeklaasi tühjendamine, et panna oma ainevahetus tööle ja täita keha veega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles