Magusa söömine hommikul aitab kaalu langetada

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tel Avivi ülikooli teadlased leidsid, et 600 kcal sisaldav tasakaalustatud hommikusöök, mille hulka kuulub ka magustoit, aitab paremini kaalu langetada ja pikemas perspektiivis ka säilitada.

Kuna püüd vältida maiustusi täielikult võib kaasa tuua psühholoogilise sõltuvuse tekke nende toitude suhtes, on soovitav oma isudele järele anda hommikul, kui ainevahetus on kõige kiirem ja organism suudab kogunenud kalorid päeva jooksul ära kulutada, vahendas teadus.err.ee.

Tel Avivi ülikooli teadlased uurisid 193 kliiniliselt rasvunud mittediabeetikut, kes jagati juhuslikult kahte rühma: mõlema grupi kalorite tarbimine oli identne, koosnedes 1600 kcal päevas meeste kohta ja 1400 kcal naiste kohta.

Esimese grupi dieet oli madala süsivesikute sisaldusega ja hõlmas 300 kcal hommikusööki, kuid teisele rühmale pakuti 600 kcal hommikueinet, mis sisaldas palju valke ja süsivesikuid ning kuhu kuulus alati ka magustoit.

Teise rühma liikmed kaotasid 32 nädalat kestva uurimuse käigus keskmiselt 18 kg, kuid esimese rühma liikmed kaotasid vähem.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles