Seks eksiga võib olla kasulik

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ajakirjas Journal of Social and Clinical Psychology kirjutati uuringust, mille sõnul pole seks eksiga nii halb mõte, kui varem võisid arvata, vahendas shine.yahoo.com.

Arizona ülikooli uurijad vaatlesid 137 hiljuti lahutanud paari psühholoogilist kohanemist ja nende edaspidiseid suhteid. Sageli soovitatakse pärast lahkuminekut eksiga üldse mitte suhelda, kuid nende jaoks, kes lahkuminekut ei aktsepteeri, see mingit positiivset mõju ei avalda. Vastupidi – kui neil jääb mingigi kontakt eksiga, näiteks seksuaalne, siis mõjub see neile pigem hästi, leiti uurimusest.

«Seksuaalne kontakt ekspartneriga on seotud parema enesetundega, kuid seda vaid nende jaoks, kes pole suhtest veel täielikult üle saanud,» ütles uuringu autor Ashley Mason.

Miks? Kõige tõenäolisemalt seetõttu, et nende teod ühtisid tunnetega. «Suhtes on nii vaimne kui füüsiline pool ning kui teil pole enam vaimset poolt, siis vähemalt saad füüsilise,» sõnas Mason. Kuigi seks endise kaaslasega võib olla lohutav ega lase su lahkuminekust tulenevasse masendusse langeda, siis ei saa see siiski kesta lõputult.

«Ma ei soovita kõigil nüüd oma eksidega seksima hakata, sest see võib takistada ka uue suhte algust. Siiski on sel positiivne mõju vahetult pärast lahku minekut,» ütles Mason. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles