Päikeselistes piirkondades esineb lastel vähem allergiaid ja ekseeme

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriva tähendusega
Pilt on illustreeriva tähendusega Foto: Sille Annuk

Euroopa teadlased analüüsisid koostöös mitme Austraalia institutsiooniga allergiate, ekseemide ja astma esinemist lastel erineva päikesevalgusega piirkondades ning leidsid, et väiksema päikesevalgusega piirkondades on nende terviseprobleemide tekkeks suurem võimalus.

Austraalia lõunaosas elavatel lastel esines kaks korda suurema tõenäosusega ekseeme ning lisaks esines nende seas rohkem pähkli- ja munaallergiat, vahendas teadus.err.ee.

Uurimuse autori dr Nick Osborne’i sõnul on oluline arvestada ka kliima muutuste ja inimeste käitumisharjumustega. Austraalia on sellisteks uuringuteks väga sobiv, sest laiaulatuslikul alal on väga vahelduslik kliima ja päevavalguse hulk.

Teadlaste hinnangul tõestab see, et päevavalgus mõjutab ekseemide ja toiduallergiate sagedust ning ekvaatorile lähemalolevad inimesed saavad rohkem vajalikku päikesekiirgust.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles