Tähtsamad kontorietiketi reeglid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Halb kontorietikett muudab töökoha ebamugavaks ja vähem produktiivseks. Töökaaslaste ebameeldivad harjumused on nagu kiusamine ja ei soodusta head õhustikku. Portaal shine.yahoo.com tegi nimekirja kontorietiketist, mida jälgida.

Järgi kuldreeglit

Ei kontoris ega ka kooliplatsil ei meeldi kiusamine kellelegi. «Kunagi ei tohiks oma positsiooni ja võimu kasutada selleks, et oma meeskonnakaaslasi kiusata. Sellega kaotad sa oma kaaslaste lojaalsuse ning kättemaksuiha, mis võib sulle tagasi tulla, kui keegi su praegustest alluvatest saab su ülemuseks,» ütles New Yorgis tegutsev kommete ekspert Thomas P. Farley.

Riietu austusega

Oled kindlasti kuulnud ütlusest, et peaksid riietuma vastavalt sellele tööle, mida ihaldad. Kui sa aga ei tea, mida uuel tööl või mõnel üritusel kanda, siis soovituslik on riietuda pigem uhkemalt. «Rohkem pidulikult või uhkemalt riides olemine on alati parem, kui riietuda liiga lohvakalt, tavaliselt või mugavalt,» ütles Whitmore. Ta tõi välja, et näiteks meeste puhul saab liigse pidulikkuse eemaldada, kui ära võtta lips ja pintsak.

Ära unusta eriüritusi

Isegi, kui su päev on väga tihe, siis peaksid ikkagi leidma aega töökaaslast õnnitleda tema sünnipäeva puhul ning sööma koos kolleegidega toodud torti. «Sa oled kindlasti üllatunud, kui teaksid, et väike õnnesoov võib mõnele töökaaslasele tähendada väga palju. See tõestab, et sa pead teda meeles ning suhtud temasse isiklikult,» ütles Farley.

Taltsuta oma tehnoloogiat

Hääletu, vibratsioon või midagi rahulikku ja kerget – need on võimalused, mida saad kontoris oma mobiilihelinaga ette võtta. «Hoia eemale närvilistest, valjudest või imalatest helinatest, mis võivad kolleegidele kiiresti närvidele käima hakata,» ütles Whitmore. Kunagi ära lase telefonihelinal segada mõnd koosolekut või inimest.

Harjuta e-maili etiketti

Kuskil ei voha halvad kombed nii külluslikult kui e-mailides ning kirjasõna võib olla palju ohtlikum kui valesti öeldud laused. Whitmore soovitab e-maili etiketi juures järgida nelja põhireeglit: kasuta õigekirja kontrollijat; ära saada suuri faile; uue teema puhul uuenda ka kirja pealkirja ning vasta kirjadele 24 tunni jooksul!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles