Kuidas käreda pakasega keha eest hoolitseda?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Praeguste krõbedate külmadega peab kehale ja nahale erilist tähelepanu pöörama, et neid õigesti hooldada ja soojas hoida. Nõuandeid jagas portaal lifeandbeautyweekly.com.

Nahaarst dr Jeanette Grafi sõnul põhjustab talvine õhk meie naha kuivamist. «Talvises õhus on palju vähem niiskust, nii et nahk saab samuti vähem niiskust,» ütles ta ning lisas, et naha üldine niisutamine kreemidega on eriti just talviti olulise tähtsusega. «Meie nahk aitab kehatemperatuuri reguleerida ja kaitsta, nii et see peaks olema elastne ja niisutatud!»

1. Hoia end jahedas

Kuumad dušid võivad tunduda luksuslikud ja mõnusad, kuid nad röövivad nahalt niiskuse lipiide. «Inimesed ei vaja talviti nii palju duši all käimist,» ütles Graf. «Kui sul on kuiv nahk, siis tuleks pesemist minimaliseerida. Pesemisvesi peaks olema leige ning dušš võiks kesta lühikest aega.»
Pesemiseks kasuta kindlasti dušigeeli, mitte seepi, sest viimane kuivatab nahka. Vahetult pärast pesemist peaksid keha kreemitama!

2. Rikkalikult kreemi

Enamik naisi võib endale talviti lubada topelt koguses kehakreemi, et vältida liigset naha kuivamist talviti, arvas Graf. Kasutama peaks üliniisutavaid tooteid! Kui liiga tugeva struktuuriga kreemid tunduvad sinu jaoks liialt paksud, siis kasuta keskmise niiskusastmega kreeme hommikuti ja õhtuti. Sama kehtib ka näole – kasuta päevasel ajal tugevama struktuuriga kreeme, öösel aga kergemat.

3. Hoia õhk niiskena

Vaata üle ka oma kodune õhk ning kui see on liiga kuiv, siis tasuks tuppa paigutada niisuti või ole loominguline ja pane lauale veekauss. Kaunista see kindlasti kunstiliselt!

4. Ole päikesega ettevaatlik

Isegi, kui pole rannailm, vajab nahk ikkagi kaitset päikese eest. Näol ja kätel peaks kasutama isegi talvisel ajal päikesekaitsefaktoriga kreemi. Sõltuvalt sinu näotüübist ja ilmast võiksid talvel kasutada kas päikesekreemi või paksemat näokreemi.

5. Hellita oma jalgu

«Jalad kipuvad talviti muutuma väga kuivaks ja krobeliseks, nii et peaksid lisaks kreemitamisele kasutama ka muid nippe,» soovitas Graf. Hoolitse talvisel ajal oma jalgade eest eriliselt, tehes neile jalavanne, neid hõõrudes ning sügavniisutades. Kannapaksendid tuleks õhemaks hõõruda ning pärast ohtrat kreemitamist sokid jalga tõmmata. Kõige mõistlikum on seda teha enne magama minekut.

6. Kaitse oma käsi

Et vältida käte kuivamist ja ketendamist, peaks nendegi eest hoolt kandma. «Kanna alati kaasas kätekreemi, et saaksid neid igal hetkel kreemitada,» sõnas Graf. Teine pehmete käte salarelv on võimalikult palju kinnaste kandmine, et käed ei oleks paljad. «Kindad peaksid olema käes nii õues liikudes kui ka majapidamistöid tehes!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles