Kamahouse - kuum koht Kopli serval

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kamahouse

Teist sellist kanti peale Kalamaja, kuhu nii kiires tempos uusi sööma- ja seltsingukohti juurde tuleks, Tallinnas praegu polegi. Üks neist kannab nime Kamahouse.

Igasuguse kahtluseta on Kalamaja tabanud muhedate söögi-, joogi- ja kohvitamiskohtade buum. Kui istute näiteks trammi peale ja astute Balti jaama peatuses Kopli tänavale, tuleb kõigepealt lihtsa-hõrgu Itaalia ja koduse köögiga pisike Gusto, siis vana tuttav Boheem, edasi paremale pöörates nurgabaar Tops, vasakule minnes kuulus F-Hoone, sealt üle tee Anni Arro äsja avatud oma bistroo Kukeke. Ja kui sealtkandist trammiga veel edasi Standardi hooneni kolistate, oletegi Kama­house’is.

In the middle of the nowhere, ütleks nii mõnigi. Kuid see ei loe: kui tahate õhtu kindla peale seal Kopli serval veeta, pange parem laud kinni. Muidu ei pruugi ümberkaudse rahva ja kaugemate uudistajate lemmikpaigas löögile pääseda.

Menu põhjust pole raske ära arvata: Kamahouse hoiab süda-Kalamaja kandi toidukohtadega sarnast joont. Sundimatu õhustik ja rõõmus melu, toiduga ei peenutseta, rahakott jääb mõrvamata, veidike uuskasutust ka. Lisaks üks paremaid näiteid, kuis punane värv, avatud köök ja nutikalt detailirohke sisekujundus kõleda tööstusruumi elama panevad.

Ka kesknädala õhtul on koht rahvast triiki täis. Erinevalt ühest varasemast kogemusest käib teenindus nüüd kärmelt. Menüü on värskelt avatud paigas veel proovimisjärgus ja pisut muutlik, ütleb ettekandja. Ning kui nimest võiks eeldada rohkelt kamaroogi, piirdub asi kamakäkiga hommikusöögi valikus. Küllap on nimi viide pererahva soovile pakkuda lihtsat ja hooajalist Eesti toitu, seda natuke moodsamas võtmes.

Männiriisika salat (1,8 eurot) tuuakse lauale vanamoodsas hapukoorepurgis – maitseb mõrkjalt ja meenutab sügist, ehkki väike sibul lisaks veelgi särtsu. Kohapeal kergelt soolatud seesamiforell vutimunade ja värske salatiga (4,6 eurot) on vägagi hõrk, seesamiseemned annavad sellele kergelt idamaise varjundi. Kanamaksaterriin vinnutatud singi sees (4,6 eurot) koos Peipsi soolakurgi, sinepi ja Kalamaja pagarite leivakrõpsudega on juba mehisem suutäis.

Praadidest ajab sööjad kõige rohkem kihevile sidruni ja ingveriga kanafilee (5,9 eurot) tummise riisikoogiga – nii õige küpsusega, õrna ja mahlast kana pole keegi ammu maitsnud... Pardirinnal ja merilesta rullidel pole samuti viga,  imeõhuline kartuli-kõrvitsapüree kala kõrval on aga eriliselt hea.

Lopsaka maiuse, röstleivaga tiramisu tõlgenduse (2,4 eurot) puhul arvab sööjate seltskond, et krõbedad leivakuubikud võiks peeneks jahvatada, sest siis sulanduks leib maitsva kreemi ja maasika-passioni kastmega veelgi paremini ühte.

Menüüst
•    Soodsad lõunapakkumised, mille hind jääb 2–4 euro ringi
•    Breti farmimeierei punahallitusjuust, kitsejuust ja Eesti juust sibulamoosi ning Kalamaja pagarite näkileivaga 5,5 eurot
•    Kamahouse’i burger kanafileega 4 eurot
•    Seapraad ürdikartuli, kõrvitsa-astelpajumoosi ja sinepikastmega 5,9 eurot
•    Mustikasupp vaniljekastmega 2,4 eurot
•    Klaas veini 3,5–5,6 eurot
•    Laimiga vee saab lauale vanaaegses piimapudelis ühe euroga, ka tavalist kannukohvi võite euro eest punastest kruusidest juua nii palju, kui jaksate

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles