Tumesinine ja tagasihoidlik

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piret Ilvese moemaja looming: siugjas mantliklassika.
Piret Ilvese moemaja looming: siugjas mantliklassika. Foto: Piret Ilves

Sellest numbrist hakkavad erinevad eesti moekunstnikud esitlema oma moeloomingut, mis on ajatu, nutikas ja hõlpsalt kombineeritav. Esimesena astub ette Piret Ilves, tutvustades tumesinist angooravillasegu mantlit.

Ei midagi revolutsioonilist, ütleb minimalistliku, naiseliku ning 50-60ndate elegantse moe mõjutustega käekirja poolest tuntud moekunstnik Piret Ilves oma ajatut mantlit näidates. See on imelihtsa sirge lõikega ja klassikalist tumesinist värvi.

Mingeid imevigureid polegi vaja, pigem püüab tagasihoidliku mantli juures pilku värvi, vormi ja materjali kooslus – erilisus peitubki oskuses hinnata lihtsust, usub autor. Villane angoora-sisaldusega kangas on ilusa läikega, pehme ja lausa kutsub end silitama, kvaliteet ja hea istuvus kuuluvad enesest mõista asja juurde.

Kõige tähtsam, et mantlit sobib kanda kõige erinevamates kooslustes. Siiski, krõbeda pakasega tuleks eelistada kasukat või muud soojemat vammust, möönab moekunstnik.

Tänu luksuslikule kangale sobib see näiteks esindusüritusteks: «Väike šikk ridikül, stiletod, kokteilikleit ja hinnalisemad ehted juurde.

Salli võiks siis koju jätta ja lasta kaelajoonel särada. Soojema ilmaga pole ka vööd vaja ja mantlihõlmad võib vabalt lehvima lubada,» loetleb Ilves.  

Ka aksessuaaridega annab rõiva iseloomu kõvasti muuta. Lisades mantlile tagasihoidlikud kontsakingad või klassikalised saapad, töisemat stiili koti ja volüümika sooja salli, saab see argisem.

Poolpikk tegumood lubab seda kanda ka tumedate viigipükstega. Samuti pole välistatud kooslus teksapükstega, kuid need võiks valida võimalikult tumedad ja ühtlast tooni – siis veel selga
tvinset, kaela siidirätik, jalga baleriinisussid, ja casual-laupäev võibki alata!

Jahedal ajal võib mantli kaaslaseks katsetada ka skinny’sid ehk liibuvaid teksaseid, ratsastiilis saapaid, viltsoni ja lipsseosega pluusi, mis kaelusest piilub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles