Ühendriikides võeti müügilt miljon pakki antibeebipille

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravimifirma Pfizer silt New Yorgi peakorteril.
Ravimifirma Pfizer silt New Yorgi peakorteril. Foto: AFP / Scanpix

Pfizer oli sunnitud Ameerikas tagasi võtma umbes miljon pakki müügilolevaid antibeebipille, mis ei sisalda piisavalt rasestumisvastaseid ained, et välistada rasestumist.

Ettevõtte sõnul on tegu pakendamise veaga, mistõttu ei paku raviskeemi alusel võetavad suukaudsed ravimid päevas piisavat rasestumisvastast kaitset ning ravimite võtjatel on oht jääda tahtmatult rasedaks, vahendas galtime.com.

Igakuine doos koosneb 28st tabletist, millest 21 on rasestumisvastased ning 7 on suhkrutabletid. Ettevõte avastas, et mõned blisterpakendid sisaldasid liiga palju aktiivseid tablette, mõned jällegi liiga vähe ning mõnel olid need omavahel segamini.

Tagasivõetud tabletid kandsid nime Lo/Ovral®-28 ja Norgestrel Ethinyl Estradiol. Pfizer kinnitas, et tabletisegadus naiste tervist ei kahjusta, kuid soovitas nende tarvitajatel kasutada lisaks mittehormonaalseid rasestumisvastaseid vahendeid.

Ettevõte selgitas, et vea tingisid nii mehhaanilised põhjused kui ka ebaõnnestunud tootmisliini visuaalne jälgimine. Antibeebipille müüdi kõikides Ameerika osariikides.
 

***

Pfizer Luxembourg SARL Eesti filiaali esindaja kinnitas, et antud lugu ei puuduta Euroopa Liitu ning meil neid ravimeid müügil ei ole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles