Korralik uni aitab kaalu langetada

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Unepuudus mõjutab hormoone, mistõttu isu on suurem. Seetõttu võib juhtuda, et inimesed söövad  päevas isegi 300 kilokalorit rohkem, kui nad ei ole välja puhanud.

Ühendriikides läbi viidud uuring näitas, et inimesed, kes magavad öösel kõigest 5, 5 tundi, näksivad päeva ajal tunduvalt rohkem, vahendas youbeauty.com. Võrreldes puhanutega, kes said öösel vähemalt 8, 5 tundi magada, sõid väsinud katsealused rohkem süsivesikuid, kuid mitte valke ja rasvu, mis kõhtu täidavad.

Hoolitse selle eest, et saaksid piisavalt ilu-und

Proovi õhtuste toimingutega varem pihta hakata, et saaksid varem magama minna. Vajad motivatsiooni? Kui sul õnnestub uni keskmiselt kuuelt tunnilt venitada seitsmele tunnile, võid keskmiselt aastas üle kuue kilo maha võtta.

Tuleta endale meelde, et on uneaeg. Hommikust ärkamist on lihtne äratuskellaga reguleerida, kuid peaksid silmas pidama, et ei anna järgi ka voodisse pugemise kellaajast. Ka magamaminekuks võid panna endale äratuskella helisema, mis tuletab sulle meelde - on aeg magada.

Soovitavalt võiksid magada öösel vähemalt 7, 5 tundi ning äratuskella peaks õhtuks helisema panema tund aega enne uinumise aega, et jõuaksid ettevalmistusi teha ja rahuneda.

Kui sul on probleeme õhtul rahunemisega, võid proovida kaltsiumi ja magneesiumi, mis rahustavad närvisüsteemi.

Tee tuba pimedaks. Parim magamisruum on pime ja jahe. Kui väljas on valge, pane akna ette pimendav ruloo või paksud kardinad.

Harjuta endale külge rahunemise rituaal. Stress võib põhjustada unetust, seega ürita end õhtul rahustada kas sooja vanni või dušiga, sügava hingamisega, rahustava muusikaga. Kui rahuned, lööb süda aeglasemalt ning valmistub uinumiseks ette.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles