Mida tööl kanda ei tohiks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Riided võivad välimust palju muuta – need võivad teha inimest asjalikumaks, lohakamaks, korralikumaks või ka selliseks, mis paneb kahtlema naise püksikummi tugevuses.

Karjääriõpetaja Nicole Williams ütles portaalile shine.yahoo.com, et «riietumisvalik räägib tugevalt inimese isiksusest ja professionaalsusest.»

Must figuuri rõhutav kostüüm ütleb, et «ma olen arukas ja stiilne». Miniseelik ja kõrge kontsaga king ütleb aga, et «ma olen seiklushimuline». Kui sa ei taha välja saata valesid sõnumeid, siis peaksid oma riietuse alati hoolikalt läbi mõtlema.

Alljärgnevalt viis soovitust, mida ei tohiks tööl kanda:

Liiga tugev parfüüm

Sa võid ju armastada mõnd tugevalõhnalist parfüümi, kuid su töökaaslased seda tegema ei pea. Arvesta inimestega enda ümber ning tea, et paljud võivad tugevatele lõhnadele olla allergiliselt, nii et lõhnasta end tagasihoidlikult! Üks-kaks korda lõhnaõli peale lasta peaks terveks päevaks piisama. Võid kaaluda ka parfüümi ära jätmist ning hea lõhnaga kehakreemi kasutamist.

Pesuga sarnanev pluus

Kuigi töökaaslased võivad teada, et oled piisavalt enesekindel seksikaks nahkpesuks, ei taha nad seda su korraliku tööriietuse alt välkumas näha! Samuti see pitsiline ja poolläbipaistev särgike peaks selga minema õhtul, mitte tööpäevadel. Soovitav on katta oma püksivärvel pikema pluusi või kardiganiga, et inimesed su aluspesu nähes valesid signaale ei saaks.

Treeningriided

Sellest peaksid kõik aru saama ning lisakommentaarid ei peaks vajalikud olema. Vabaajarõivaid võib kanda ainult siis, kui su töökeskkond on äärmiselt mitteformaalne, kuid ka siis peaksid meeles pidama, et joogapükse, dressipluuse ja treeninguks mõeldud põlvpükse ei tohiks üheski kontoris kunagi kanda! Erandiks võivad olla vaid tossud ja seda vaid juhul, kui kõnnid tööle pikemaid maid.

Litrid

Kui sa pole just Cher ega tööta Las Vegases, siis litreid ei tohiks tööl kanda. Litritega sarnaselt on nahkriided üsna keelatud, erandiks võivad olla nahkvööd või -kotid. Kui tahad end tööl natuke säravamaks muuta, siis kasuta ilusaid ja sädelevaid kõrvarõngaid. Siiski on särtsakas, litritega või nahast pluus ning jakk tööõhustiku jaoks natuke liiga ekstreemsed.

Tugeva sõnumiga T-särgid

Väldi tööl tugevate ja provokatiivsete sõnumitega särkide kandmist, sest kuigi sinu arvates võib see olla lahe ja naljakas, ei tea sa kunagi, kes võib tunda end solvatuna. Hoia need pluusid nädalavahetuseks ning tööl silma paistmiseks võid kanda värvilisi salle, kaelakeesid ning muid huvitavaid ehteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles