Seitsmepäevase puhastuskuuri reeglid

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joo puhastuskuuri ajal võimalikult palju vett.
Joo puhastuskuuri ajal võimalikult palju vett. Foto: SCANPIX

Puhastuskuur toob palju kasu: see võib tõsta energiat, aidata kaalulangetamisel, puhastada nahka ja soodustada seedimist.

Kui tunned end kehvasti, võid proovida seitsmepäevast puhastuskuuri, mida soovitas toitumisspetsialist Ilona Wesle portaalis Zest. Kuurist võib kasu tulla pärast suuremaid pidustusi või enne puhkust ja dieediga alustamist.

Väldi musta teed, kohvi ja alkoholi. Nende asemel joo taimeteesid, mis puhastavad organismi ja toetavad neere. Neid võid leida apteekidest ja mahekauplustest.

Joo vähemalt liiter vett päevas. Parem oleks juua rohkemgi. Hoia veepudel enda lähedal ja rüüpa sealt aeg-ajalt.

Joo värsket mahla. Näiteks on porgandi, peedi, õuna ja kurgi mahlad ühtaegu toitvad ning puhastavad.

Väldi töödeldud toite. Hoia eemale kõikidest valmistoitudest, küpsistest ja snäkkidest. Võta eesmärgiks süüa toitu vaid naturaalsel kujul. Võid toitu aurutada või kergelt keeta, et see säilitaks võimalikult palju toitaineid ja hea maitse.

Vali mahetoit, et vältida toksilisi pestitsiide. Isegi, kui kõike ei ole võimalik vältida, anna endast parim, sest see annab palju juurde.

Söö vähemalt viis korda päevas puu- ja juurvilju. Lõuna- ja õhtusöögi puhul jälgi, et 60 protsenti taldrikust oleks kaetud aedviljadega. Mida rohkem erinevaid vilju on, seda parem.

Vähenda loomsete toitude osakaalu oma menüüs. Väldi piimatooteid ja asenda piim sojapiimaga. Heaks valguallikaks on näiteks läätsed, oad, hanemalts, seemned ja pähklid.

Hoolitse enda eest. Toeta puhastuskuuri hea unega, proovi näiteks pilatest või joogat. Proovi ka massaaži ja käi saunas ning liiguta end regulaarselt.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles