Kas avatud abielu võib toimida?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Abielunõustaja Rachel A. Sussman selgitas, mida ta «avatud abielu» ideest arvab ja kas suhetel, milles partneritel on lubatud ka teistega voodirõõme nautida, on tulevikku.

Nõustaja sõnul on mõistetav, miks inimeste uudishimu sellise elukorralduse vastu on nii suur, arvestades mitmeid lahutusi ja seda, et ka õnnelikel elukaaslastel on mõnikord väga raske truuks jääda, vahendas Huff Post.

Viimasel ajal spekuleeritakse palju monogaamia võimalikkuse üle ning ka teadlased on Sussmani sõnul endale eesmärgiks võtnud inimeste seksuaalsuse, et sel teemal selgusele jõuda.

Abielunõustaja sõnul pakub üks partneritest teisele avatud abielu võimalust enamasti just seetõttu, et soovib ise kõrvalsuhet, kuid ei taha loobuda abielu mugavusest ja turvatundest.

Sussman selgitas, et «truul» partneril jääb pärast esialgset šokki tavaliselt kaks võimalust: ta kas keeldub või jääb nõusse, lootes oma kaaslasele vastu tulles ta tagasi võita. Viimane variant ei ole aga abielunõustaja sõnul sugugi lahenduseks, sest enamasti abielu siiski lõpeb või on seda raskemgi lappida, kui salasuhte korral.

Abielunõustaja sõnul on ta kohanud nii selliseid paare, kel on suhe avatud olnud algusest saati, kui ka neid, kes on kokkuleppe sõlminud hiljem. Tema sõnul tuleb siis kindlasti kokku leppida reeglites.

Vestluse arenedes on ta tihti märganud, et paarid tegelikult ei soovigi avatud abielu, vaid neil on probleeme omavahelises suhtluses ning nad ei oska teisele selgeks teha oma emotsionaalseid ja seksuaalseid vajadusi. Kui probleemid on läbi räägitud, kaob enamasti ka avatud abielu soov.

Teised, kes nõustaja juurde on pöördunud, on seda teinud juba siis, kui nad on avatud abielu proovinud ja suhe on nässus. Näiteks aitas ta üht paari, kes ei olnud omavahel reegleid paika seadnud.

Mees oli naisele öelnud, et ta ei ole monogaamseks suhteks valmis ning naine jäi avatud suhtega nõusse. Nad magasid inimestega oma sõprusringkonnast, nuhkisid ja valetasid. Lõpuks muutus suhe nii väljakannatamatult mürgiseks, et nad olid sunnitud abi otsima.

Abielunõustaja märkas, et mehel oli tohutu tähelepanuvajadus, mis tulenes kaugest minevikust. Mees ei osanud ise end analüüsida ja seetõttu tunduski talle, et ta ei ole monogaamne. Lõpuks tundsid nii mees kui naine end reedetuna.

Abielunõustaja jäi kindlale arvamusele, et avatud abielu üldiselt ei õnnestu. Sellised suhted on inimestele liiga keerukad ning lõpuks saab keegi ikkagi väga haiget.

Hea lugeja, mida arvad Sina? Kas avatud abielu võib olla õnnelik ning mida teeksid, kui Su parter sellise ettepanekuga lagedale tuleks?
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles