Tööl flirtimise saladusi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Flirdiga ei tohi liiale minna.
Flirdiga ei tohi liiale minna. Foto: SCANPIX

Vajad uut tööd või edutamist? Karjääriekspertide sõnul võib flirtimine tööl kasu tuua, aga seda peab tegema õigesti.

Forbes tõi näiteid, kuidas flirdi abil tööpostil oma soove täita, selleks piire ületamata.

Ole karismaatiline, ära teeskle seda

Ole sõbralik nii meeste kui naiste vastu: naerata, tee nalja ja ole entusiastlik. Ära jäta muljet, et pingutad üle. Kui sa pole sisimas enesekindel, paistab see välja. Proovi esiteks mujal flirtida, et tööl enesekindlam olla.

Vaata silma, aga ära jõllita

Naerata oma silmadega ning hoia silmsidet. Nii näitad, et oled jutust tõeliselt huvitatud. Ära vaata teise silmadesse liiga intensiivselt, muidu saadad vale signaali.

Näita enesekindlust, mitte oma keha

Viimistle oma välimust ja stiili - nõnda näitad, et oled enesekindel. Kõrged kontsad võivad hea tähelepanu tuua. Ära kanna paljastavat riietust, sest nõnda näid rumal ja ebaprofessionaalne. Hoolitse selle eest, et su meik, seeliku pikkus ja dekoltee oleksid tööle sobivad.

Näita huvi, kuid ära mine isiklikuks

Küsi isiklikke küsimusi tööalaste ambitsioonide kohta. Lase kolleegidel rääkida oma unistustest ja takistustest seoses tööga. Mis neid inspireerib? Kuidas nad jõudsid nii kaugele? Ära mine oma küsimustega liiga kaugele. Teise eraelu kohta küsimine näitab, et sul on isiklikud huvid.

Meelita, kuid mõtle seda tõsiselt

Kiida töökaaslase head esitlust, uuenduslikku ideed või uut kostüümi, kui see sulle tõesti meeldib. Liigne tähelepanu ühele inimesele kõlab ebasiiralt ja näitab teistele, et oled pugeja.

Puuduta… ettevaatlikult

Patsuta kollegi käeseljale, et juttu rõhutada. Ära kasuta seda situatsioonides, kui olete rohkem lõõgastunud, näiteks ärilõunal või tööüritusel. Nõnda võid jätta mulje, et soovid romantilist suhet. Puuduta vaid kätt, ei midagi muud.

Ole avatud, kuid hoia piiri

Suhtle töökaaslastega avatult, siis näitad, et sinuga on lihtne ja mugav rääkida. Ära pinguta üle, muidu võib sulle halb kuulsus külge jääda. Pealegi meelitab liigne flirt ligi teisi, kes tahavad kaasa lüüa, kuid lähevad liiale.

Otsi vastutulelikkust, mitte ebamugavust

Jälgi vastusaadud reaktsiooni, flirt peaks olema vastastikune. Kui reaktsioon ei ole sama, tõmba tagasi. Ära pane kedagi end ebamugavalt tundma. Kui kolleeg tundub segaduses või ükskõikne, oled ilmselt üle piiri läinud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles