Jooga parandab seksuaalelu

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Jooga parandab tervist ja enesetunnet, kuid teadlaste sõnul võib see tõsta ka seksuaalset rahuldust.

Jooga on väga hea võimalus, kuidas oma seksuaalelu naturaalselt parandada ja Huff Post tõi välja kolm peamist põhjust, miks see nii on.

1. Tantra jooga stimuleerib seksuaalset elujõudu

Tantra on jooga haru, mis otsib sisemist rahu ja tunnetust läbi igapäevaste toimingute nagu hingamine, söömine ja mehe ja naise vaheline püha liit. Iidseid tantra õpetusi on kasutatud juba aastatuhandeid, et ravida seksuaalfunktsioonihäireid, tugevdada seksuaalsüsteemi ja tõsta seksuaalenergiat.

Tantra jooga poosid tugevdavad kõhuõõne, vaagna ja suguelundite lihaseid. See suurendab erutust, turgutab eesnäärme tervist ja verevoolu intiimpiirkondades.

2. Tantra ravib enneaegset ejakulatsiooni

India teadlased New Delhist koostasid uuringu, milles võrdlesid kolme kuu jooksul mehi, kes tarvitasid enneaegse ejakulatsiooni vastu ravimeid, meestega, kes tegelesid joogaga.

Enneaegne ejakulatsioon on kõige levinum seksuaalne probleem meeste seas ja tavaliselt antakse patsientidele antidepressante (Prozacit), et ejakulatsiooni edasi lükata.

India teadlased avastasid aga, et jooga ravib enneaegset ejakulatsiooni ravimitest paremini ning tõstab seksuaalset rahuldust. Lausa 100 protsenti joogagrupis osalenutest avastas, et tema seksuaalelu paranes, kuigi ravimit manustanud meestest tunnistas seda 82 protsenti.

3. Jooga turgutab naiste libiidot

Naiste suurim seksuaalprobleem on libiido (seksiisu) püsiv langus ning suutmatus jõuda orgasmini.

Briti Columbia ülikooli teadlased avastasid, et jooga meditatsioon ravib naiste seksuaalfunktsioonihäireid ja suurendab libiidot, sest edendab tähelepanelikkust ja teadlikkust hetkest. Samuti avastati, et libiidot tõstab väga hästi nõelravi.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles