Uudiseid moerindelt

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Arter teeb lühiülivaate moeuudistest - Nõmme muuseumis saab uudistada vana aja kleite, poelettidele hakkavad jõudma peatselt algava kevadsuvise hooaja päikeseprillid ning Lilli Jahilo on jõudnud Berliini moenädalale.

Vana aja kleidid

Kuni teisipäevani võivad moehuvilised heita pilgu Nõmme muuseumisse tekstiilikunstnik Eve Selisaare näitusele «Kleidid vanast (m)ajast».

Väljapanek on justkui põgus rännak meie läinud sajandi rõivalukku, koosnedes kunstniku kodus poole sajandi jooksul talletatud riietest. Riidepuudelt ei puudu sõjajärgne aeg, kui nappis kõike ja uued rõivad tuli teha vanu kohendades või kangalappidest kokku õmmeldes.

Prillimõtted päikeses

Tasahilju hakkab lettidele jõudma kevadine päikeseprillimood. Esimesed moevihjed Luxottica prillivabrikult näitavad, et endiselt on päevakorras läinud kümnendite retro, suur ja toekas raam ning piloodiprillid. Musta ja pruuni kõrval annavad tooni erksad värvid.

Eriliseks lemmikuks on mustrilised raamid. Kultusmärk Ray Ban toob uudisena välja oma algusaastate heledad klaasitoonid, Versace esitleb mustrilist prilliklaasi – kandja silme ees seejuures mingit mustrit vaatevälja segamas ei näe.

Meie mood Berliinis

Lilli Jahilo on esimene Eesti moekunstnik, kelle tööd tunnustati kutsega Berliini moenädalale, ühele Euroopa moeettevõtluse tippsündmusele. «See avardab võimalusi nii loomingulises kui ka ärilises mõttes,» loodab disainer.

Jahilo näitas Brandenburgi värava alla püstitatud etendusetelgis edasiarendust Tallinna moenädala talvemantlite ja peokleitide kollektsioonist. Looming oli talle omaselt kaunistatud käsitikandiga, seekord peibutas moepublikut pihlakamotiiv.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles