Milleks on vaja personaaltreenerit?

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

MyFitnessi personaaltreener Natalja Kiivikas soovitab personaaltreeneri võtmist eelkõige juhul, kui inimene tunneb, et ei saa ise oma treeninguteprotsessi haldamisega hakkama, kirjutab ajakiri Naised.

«Ise oma teadmiste järgi treenimine on enam-vähem sama nagu ise enda ravimine või ise endal juuste lõikamine. On inimesi, kes saavad sellega hakkama, kuid valdav osa vajab siiski professionaali abi,» selgitas ta.

Üks peamisi põhjuseid, miks inimesed personaaltreeneri käe all treenivad, on motivatsioon püsida järjepidevalt oma treeningkava juures.

Personaaltreenerist on palju abi nii algajal, kes ei tea, kuidas ja millest alustada, kui ka edasijõudnul, kes on teinud üht ja sama trenni juba aastaid ja taaks rutiinist välja astuda.

Samuti individuaalse treeningkava koostamisel, kui sul on krooniline terviseprobleem, sportimise tagajärjel tekkinud vigastused või kindlad eesmärgid (näiteks joosta maratoni või saavutada ideaalne kehakaal).

Personaaltreener aitab keskenduda tulemustele ja lõpetada aja raiskamise ebaefektiivsele treeningule, samuti parandada tehnilisi oskusi. Lisaks hindab treener sinu vormi ning saab sind kõrvalt jälgides anda nõu selle kohta, kas peaksid tõstma harjutuste intensiivsust või hoopis seda langetama.

Kui sul ei ole aega või sa ei saa mõnel muul põhjusel alati jõusaali treenima minna, saab treener koostada sulle spetsiaalse treeningu koduseid tingimusi arvesse võttes. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles