Nippe ilutoodete eluea pikendamiseks

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ilutooted ei kesta igavesti. Enamik vahenditest kosmeetikakotis muutub kasutuskõlbmatuks juba aasta või kahe jooksul.

Tooted võivad puruneda, praguneda, laiali minna, kuid võivad ka kõigest säilivustähtaja ületada. Portaal glo.msn.com jagas ekspertide nippe, kuidas ilutoodete eluiga pikendada.

Meigipintslid

Pintslid koguvad endasse baktereid, seega peaks neid korra nädalas puhastama. Selleks võib kasutada spetsiaalset vahendit, kuid harju võib pesta ka tavalise šampooni ja palsamiga.

Lauvärv

Katkist lauvärvi saab parandada tilga alkoholi, kangatüki ja suure kannatusega. Kel seda viimast ei jätku, võib järelejäänud lauvärvi hoopiski ära purustada, asetada pisikesse suletavasse anumasse ja lisada sellele kreemi. Tulemuseks on tume silmavärv, mida saab peale kanda pintsli abil.

Ripsmetušš

Kõige suurem viga on ripsmetušši kasutades seda tuubis edasi-tagasi pumbata. Nõnda tekivad õhumullid, mille tagajärjel läheb tušš tükki ning bakterid hakkavad tuubis vohama. Kui harjale jääb üleliigselt tušši, pühi see salvrätiga ära.

Ära puhasta ripsmetuši harja vee või alkoholiga, sest nii võid muuta meigitoote keemilist kooslust ja oma silmi rikkuda.

Huulepulk

Kui huulepulk on otsa lõppemas, võid sellest teha hoopis paleti. Kougi järelejäänud huulepulk välja ja pane see väiksesse anumasse. Lase jääkidele fööniga kuuma õhku peale, kuni see sulab. Kui see on veidi settinud, siis aseta tunniks sügavkülma. Tulemuseks on meigi palett, mida võid segada ka teiste värvidega ning pintsliga huultele määrida.

Küünelakk

Aegunud ja klimpis küünelaki saad päästa, kui lisad sellele paar tilka küünelakivedeldajat. Tilguta, loksuta ja küünelakk kestab veel pikalt.

Silmapliiats

Võib tunduda, et silmapliiatsid ei lähe kergesti käest, kuid puidust pliiatsid võivad mõraneda ja mõnd on pea võimatu teritada. Murdumist ja bakterite vohamist saab vältida, kui hoiad pliiatsitel alati korki peal. Kui reisid, seo pliiatsid omavahel kummiga kokku.

Niisutaja

Ära viska minema niisutavat kreemi, mis on pudelis või tuubis ja mida pigistades enam välja ei tule. Lõika anum pooleks või kougi vatipulgaga viimane kreem välja ning pane suletavasse purki.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles