Kümme asja, mida mehed naiste juures ei salli

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

On omadusi, mis naistele meeste juures ei meeldi, kuid sama palju on ka omadusi, mis mehi naiste puhul marru ajavad. 

Portaal advice.eharmony.com tegi kokkuvõtte naiste harjumustest, mida mehed ei salli.

1. «Te näete meid kui projekte, mida saab «parandada».»

Sa kohtad mind. Ma meeldin sulle. Me hakkame käima ja abiellume. Selle teekonna mingil etapil on tunne, nagu armastaksid sa mind sellisena, nagu ma olen, kuid nii see kindlasti ei jää. Naised püüavad olukorda «parandada». Nad näevad konarlikke servi ning tahavad need ümaraks viilida. See ajab mehed hulluks!

Me ei taha muutuda ning oleme valinud oma auto, juuksestiili, sõbrad, kodu ja hobid, sest need meeldivad meile. Mõte sellest, et naised meid pidevalt muuta tahavad, ajab tigedaks ning isegi kui sa pole üks neist muutusi soovivatest naistest, siis me kardame, et sa vaid ootad õiget aega.

2. «Su ootused on tulnud Hollywoodi filmidest.»

Hollywood lööb jälle laineid. Enamik naisi teab, et nende mehed ei saa kunagi selliseks, nagu on George Clooney või Brad Pitt, kuid oma südametes nad ikkagi loodavad. Neil on mitmeid fantaasiaid oma lemmiknäitlejate ja –lauljatega, nii et kui ühel hetkel tuleb vahekorras olla oma «tavalise» mehega, siis on pettumus kiire tulema.

3. «Sa mõtled alati liiga pikalt ette.»

Naistel on kombeks mõelda ette järgmine suur samm nende elus. Meestel on kombeks mõelda ette järgmine suur söögikord. Kindlasti osaliselt on sellise jaotuse põhjuseks bioloogia....

34-aastane vallaline naine, kes tahab lapsi saada, peab mõtlema tulevikule. Ta peab leidma kvaliteetse partneri, koha elamiseks ja piisavalt ruumi lapse jaoks. 34-aastane vallaline mees on palju vähem huvitatud planeerimisest ja suurtest elumuudatustest tulevikus.

Need prioriteetide erinevused panevad naised ebameeldivasse positsiooni, öeldes pidevalt «järgmiseks, järgmiseks järgmiseks». Küsimused nagu «kes me oleme; oleme me ainulaadsed ja kas me kunagi ka abiellume?» tekitavad meestes tunde, nagu naised ei oskaks olevikku nautida ja muretsevad pidevalt tuleviku pärast.

4. «Sa kasutad oma emotsioone relvana.»

Jah, sa ei tee seda meelega. Ma eeldan, et see pole sinu süü, et sa keset tähtsat vestlust nutma puhked, kuid kindlasti sa saad aru, et see viib teema kursilt kõrvale ega anna head põhja keeruliste teemade arutamiseks. Sa oled välja käinud oma trumpässa ja kui me nüüd jätkaksime, siis oleksime kiusajad. Kui me aga alla anname, siis oleme nõrgad.

5. «Sul on kalduvus olla kriitiline.»

Ma olen proovinud vältida sõna vinguma, kuid tundub, et naistes on ikkagi mingi eelsoodumus kritiseerimiseks, just nagu meestel on kaasasündinud vajadus leida oma salakoobas. See on peaaegu nagu klišee – naine, kes vingub ja esitab nõudmisi ning mees, kes tahab lihtsalt üksi televiisorit vaadata või garaažis midagi parandada.

6. «Sulle meeldib käituda häbelikuna.»

Kui me sulle meeldime, siis ütle seda. Kui me sulle ei meeldi, siis lase meil minna. See mäng, kus sa teeskled, et sind ei huvita, kuid salaja loodad, et me sind siiski taga ajame, on teismelistele. Kas sa arvad, et meestele meeldib taga ajada? Võib-olla tõesti. Ka sa arvad, et meile meeldib arvata, et kas me raiskame oma aega või mitte? Ei.

7. «Sa fikseerid meie mõtted, kui peaksid hoolima hoopis sellest, mida me teeme.»

Sa küsid «Mida sa mõtled?» ja me vastame «Midagi» ning siis sa kohe arvad, et me valetame ega taha sinuga suhelda. Probleem on selles, et sa küsisid vale küsimuse. Me oleme tegevusele suunatud ja sa peaksid meie mõtete asemel küsima hoopis, mida me teeme ja millega tegeleme.

8. «Sa ei mõista ja/või ei salli meie üksi olemise vajadust.»

See väljendub sageli hobide näol. Ütleme, et mehele meeldib mängida golfi ja ta on seda teinud juba aastaid. Paljudel meestel on aga suhe, kus naine vingub golfile pühendatud aja pärast. Naine on selle aja peale armukade. Kui naine armastab meest, siis ta teaks, et mees vajab seda hobiga tegelemise aega! See on tema kirg, tema vabanemine. Ilma selleta põleks ta kiiresti ängistuse ja frustratsiooni all.

9. «Sul on keeruline kogum topeltstandardeid.»

Selle kohta võiks lausa novelle kirjutada, sest näiteid on niivõrd palju. Võtame näiteks kohtingu – naised teevad ettepaneku arve pooleks maksta ja kui me sellega nõustume, pööravad naised selle meie vastu. Või kui me küsime sinult, mida sa täna õhtul teha tahaksid, siis saame halvakspanu osaliseks, et miks me pole kontrolli enda kätte võtnud. See on väga segadusse ajav ning topeltstandardid ja vanamoelised reeglid muudavad väga keeruliseks teadmise, kuidas õigesti käituda.

10. «Sa tahad, et me muutuks, kuid siis kaotad meie vastu austuse.»

See on huvitav fenomen. Kui mees ja naine hakkavad käima, siis on tõenäoline, et naisele ei meeldi mõned mehe hobid, tegemised või harjumused. Näiteks on mul sõber, kes abiellus naisega, kes ei nõustunud sellega, et mees mängis bändis. Ta ütles mehele: «Ma tõesti soovin, et sa bändis ei mängiks,» ning kuna mees armastas naist, lahkus ta bändist.

Mõne kuu pärast kurtis naine sõbrannadele: «Ma olen temast natuke vähem huvitatud, sest ta lahkus bändist minu palumise peale. Nüüd ta lihtsalt on kodus igal õhtul.»

See on spetsiifiline näide väga levinud probleemist. Lihtsalt öeldes peaks mees tegema, mida ta ise soovib teha, kuid me sageli proovime leida kompromisse, mis hiljem meie endi vastu pööratakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles