15 põhjust, miks unistused ei täitu: põhjus 3

, motivaator.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Koolitaja Kaido Pajumaa kirjutab portaalis motivaator.ee 15 põhjusest ja käitumisviisist, mis demoraliseerivad meid ja takistavad meid unistuste poole liikumast. Need on motivatsiooni tapjad, mis juhivad meid automaatselt, kuid kaotavad oma jõu kiiresti, kui neid märkama õppida.
 

Põhjus 3: Sa kuulad liiga palju teisi inimesi

Loomulikult on kasulik mõnikord sõpru ja kaaslasi kuulata, aga kuskilt läheb piir. See on sinu elu, mitte nende oma. Ja sina vastutad enda elu eest, mitte nemad. Kui sa elad oma elu ära viisil, nagu sulle soovitatakse ja ette suunatakse, kahetsed sa seda, kui sa oled 80-aastane.

Sa lihtsalt jätad sellisel juhul enda unistused tagaplaanile ning usud, et teised inimesed teavad paremini, mis sulle hea on. Kuidas nad saavad seda teada?

Me oleme sotsiaalsed olendid ja kuulume sotsiaalsetesse võrgustikesse, aga meie võimuses on vajadusel nendest võrgustikest kõrgemale tõusta. On ju teada, et sarnased inimesed tõmbuvad. Seega ümbritsevad sind inimesed, kes on sinuga sarnased ja valmis sarnasteks tegudeks.

Kui sa oled oma elu seni alalhoidlikult ja kartlikult elanud, on sama teinud ka sinu sõbrad. Ja nüüd, mil sina oled valmis muutuseks, ei pruugi nemad selleks veel valmis olla. Just seetõttu hakkavad nad sind esimese hooga inertsist «alla» tagasi kiskuma, rääkides sulle, kui hullumeelsed ideed sul on ja kuidas sa nendega kindlasti hakkama ei saa.

See kõik on jama. Kui sa oled eespool kirjeldatud viisil !!!!! oma realistlikud unistused ja eesmärgid kirja pannud, suudad sa kindlasti need ka ära teha. Sa pead lihtsalt enesele kindlaks jääma ja kõikide tagasilöökide ning tagasilööjate kiuste aina edasi rühkima. Rahus.

Ameerikas viidi läbi küsitlus 500 edukaima ärijuhi hulgas, eesmärgiga mõista, mis on tõelise edu valem. Uuringu korraldajad lootsid seeläbi avastada edu imerohu, et seda siis julgelt kõikidele noortele välja pakkuda.

Üllatus oli nende jaoks aga suur, kui selgus, et mingit imerohtu ei ole olemas. Kõik need inimesed ei olnud andekad, geniaalsed ega superilusad. Vastupidi, tegemist oli täiesti tavaliste inimestega, keda me tänaval kohates äragi ei tunneks. Mis oli aga neid kõiki ühendavaks jooneks? Järjekindlus.

Järjekindlus on ainukene kindel valem eduni. Mitte ühtegi unistust ei ole võimalik teostada ilma tagasilöökideta. See on illusioon. Kõik need raamatud, mis väidavad vastupidist,
ajavad sulle udu. Leia üks edukas inimene, kes ütleks sulle, et edu tuli tema jaoks kergelt.

Sa ei leia sellist inimest. Jah, kelle sa võid leida, on autorid, kes kirjutavad edust ja lubavad sulle, et nende eduvalemeid kasutades saavutad sa oma eesmärgid lihtsalt.

Miks? Sest nad soovivad, et sa ostaksid nende eduvalemeid täis raamatuid. Kui aga otsida sellist inimest päris elust, kes oleks midagi tõeliselt märkimisväärselt ilma töö ja vaevata ära teinud, jäävad meile alati tühjad pihud.

Ära kuula ega usu mitte kedagi teist. Tegelikult on isegi parem, kui sa mindki vähem kuulad. Jää iseendale ja oma sisetundele kindlaks. Kui sa unistad millestki ja see unistus pole absurdne, jää sellele kindlaks. Tegelikult võivad väikesed sammud lõpuks viia sind isegi absurdsete unistuste täitumiseni.

Väldi nende inimeste seltskonda, kes halavad kogu aeg, kui raske elu on, ja püüavad ka sind oma küünilise ellusuhtumisega nakatada. Lihtsalt keera nendele selg. Pigem ole üksi, kui selliste inimeste seltskonnas, sest nendega kaua ühes ruumis viibimine on kindel hukatus sinule endale ja sinu unistustele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles