Kas me saame oma saatust kontrollida?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

On palju arutletud teemal, kas inimene juhib oma saatust ise või on kõik toimuv juba ette määratud ning juhuseid pole.

Elustiili õpetaja Debbie Ingle kirjutas portaalis galtime.com, kuidas tema säästud ja äri ühel päeval järsult kõikuma lõid. Need muutused polnud tingitud mitte kuidagi temast endast, vaid majandusest. Veel mõned päevad enne oli ta oma edus ja tulevikus kindel, ta süda oli rahul ning näis, et kõik läheb kenasti.

«Nüüd ma hingan sügavalt sisse, astun teelt kõrvale, mõtisklen selle üle, kas me tõesti kontrollime ise oma saatust?» kirjutas ta. Naise vastus sellele küsimusele on jah – me küll ei kontrolli oma elusid, kuid me kujundame neid!

Elu on suur ning meie endi huvides oleks parim, kui oleksime oma võimest elu kujundada ja juhtida rohkem teadlikud. Milline näeks meie päev välja, kui me teadlikult kujundaksime ja pööraksime tähelepanu pisiasjadele?

• Me ärkaksime üles, teades, et oleme puhanud ja turvalises ümbruskonnas ning me oleme tänulikud selle eest.

• Enne kui me paneme oma kaks tugevat jalga maha, seaksime endale päevaks eesmärgi.

• Meil oleks hommikune rituaal, mis on ainult meile endile oluline. See rituaal on teiste jaoks tähtsusetu, kuid meie jaoks oluline: tass kohvi hommikupalve ajal, jalutuskäik, meditatsioon salakohas vms.

• Me valiksime hoolikamalt, kellel lubame siseneda oma vaimsusesse. See tähendab, et peaksime ütlema selgelt «ei» inimestele, kes on energiaröövlid ja kutsuma sinna isikuid, kes laevad meid energia ja positiivsusega.

• Sa usuksid ja ütleksid endale, et sa oled tugev ja seetõttu pead olema nähtav ja valmis tegutsema.

• Sa juhid oma raha, mitte su raha ei juhi sind.

• Sa oleksid vähem sõltuv ja lõpptulemusele orienteeritud, mis tähendab, et su hing ja vaim jääksid rohkem avatuks.

• Sa oleksid rohkem valmis naeratama.

• Sa lõpetaksid muretsemise, sest teaksid, et ainus õige aeg muretsemiseks on siis, kui saad kohe midagi muuta. Näiteks kodus suitsulõhna tundes on mõistlik muretseda, sest saad asja kohe parandada. Majanduse üle või teiste arvamuse pärast muretsemine ei ole aga mõttekas, sest muuta sa midagi nagunii ei saa.

• Sa valiksid rohkem, mida sööd. Mitte, mida sa peaksid sööma või mida ühiskond ütleb, et süüa on kasulik või mida su abikaasa soovib süüa, vaid sa sööksid seda, mida sinu keha küsib. Hinga rahulikult, pane käed kõhule, sule silmad ja kuula oma keha, et teaksid, mida ta tahab.

• Proovi paariks päevaks öelda lahti väljakujunenud rutiinist ehk maga siis, kui keha on väsinud, söö siis, kui keha tahab süüa ning tee tööd siis, kui meel on kõige ärksam.

«Kas sa näed nende valikute ilu?» küsis Ingle ning soovitas need kõik läbi proovida, et enda jaoks parimad välja valida. Me oleme ise oma elu kujundajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles