Kuidas öelda ülemusele, et oled rase?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Võiks ju eeldada, et oma rasedusest tööl teatamine ei ole midagi erilist ning sellest ei ole mõtet suurt probleemi teha. Ometigi on teema rasedale naisele hell ning rasedusest teatamise õige ajastus võib ära hoida töösuhete halvenemise.

Forbes andis naistele nõuandeid, mida suure uudise teatamisel tähele peaks panema ning kuidas oleks otstarbekam käituda.

Esiteks on mõistlik juhile rasedusest teada anda kindlasti enne seda, kui rasedus hakkab välja paistma. Nii ülemus, kui ka töökaaslased võivad seda märgata, kuid võib-olla nad ei söanda midagi kosta.

Jaga oma uudist siis, kui tunned end mugavalt. Mida varem ütled, seda parem, sest nõnda saavad nad varakult mõelda, mida su äraolekul ette võtta.

Teiseks, ära vabanda, kui oma uudisest teatad. Ole õnnelik ja uhke. Isegi kui oled alles uuel ametikohal ja said isegi just äsja teada, et oled rase, ei ole sa kellelegi võlgu ning ei tohiks end süüdi tunda.

Kolmandaks, kui oled valmis dekreeti jääma, ole kindel, et kõik su kohustused on üle antud. Probleemid tekivad siis, kui oled juba lahkunud, kuid teised ei oska su tööga hakkama saada või ei tea, kust leida informatsiooni. Lapsehoolduspuhkuse ajal on naisel suurepärane võimalus oma tulevik läbi mõelda ja karjääri analüüsida.

Neljandaks tee kindlaks, millist seost oma töökohaga lapsehoolduspuhkuse ajal soovid. Mõni soovib ise oma töökirjadele vastata ja teisi vaikselt edasi aidata, kuid mõni ei soovi lapsega kodus olles mitte mingit kokkupuudet tööga.

Põhiline on see, et kumbki valik ei ole vale. Oleneb sellest, mis sulle sobib. Ära jäta kahetimõistetavat muljet, ole oma soovides konkreetne. Kui ajad ise tööasju kodust edasi, siis eeldataksegi, et soovid seda teha ja kohustusi võib lisaks tulla.

Kui aga arvasid varem, et soovid edasi töötada ja hiljem mõistad, et enam ei soovi, siis anna sellest kindlasti teada. Ära kannata vaikides.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles