Võimalusi, kuidas end paremini motiveerida

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Talv on kurnav ning mõnikord on raske leida endas jõudu, et tööl jätkuvalt edukas olla. Portaal headdrama.com tõi välja strateegiaid, mille abil end motiveerida.

Talitse oma vaimu. Harjuta end mõtlema positiivseid mõtteid ja väldi halbu mõtteid.

Talitse oma keha. Tegudeks on vaja füüsilist energiat. Jälgi hoolikalt, et sööksid korralikult ja teeksid regulaarselt trenni.

Väldi negatiivseid inimesi. Nad kurnavad sind energiast ja raiskavad su aega. Nendega koosolemine on nagu enda vabatahtlik vigastamine.

Otsi sarnaseid mõtlejaid. Sarnase motivatsiooniga inimesed annavad energiat, mis on nakkav ning samuti võid imiteerida nende edustrateegiaid.

Sea endale paindlikke eesmärke. Ükski plaan ei tohiks olla kivisse raiutud, muidu saab sellest eesmärk omaette ning tegevuse reaalne põhjus jääb varju.

Pea tegutsedes silmas oma põhilisi eesmärke. Kõik tegevused, mis ei teeni su tõelisi eesmärke, on raisatud vaev ning neid peaks vältima.

Vastuta oma tulemuste eest. Kui süüdistad (või tänad) õnne, saatust või jumalikku sekkumist, on sul alati kõigele vabandus.

Astu igapäevaselt üle oma võimete piiri. Vanal rajal käimine teeb sind vanaks, pingutamine arendab.

Ära oota täiuslikkust, tegutse kohe! Elu mängus on perfektsionistid kaotajateks. Jahi meisterlikkust, mitte seda, mis on kättesaamatu.

Hinda oma vigu. Parimad õppetunnid elus tulevad sellest, mis sul ei õnnestu. Võta aega, et mõista, mis valesti läks.

Ära võta edu liiga tõsiselt. Kui kasutad edukust enesega rahulolemise ettekäändena, võib tänane edu olla homse läbikukkumise aluseks.

Väldi nõrku eesmärke. Eesmärgid on saavutuste hingeks, seega ära ütle endale «Ma proovin…» vaid ütle «Ma teen…» või «Ma pean…».

Kohtle tegevusetust ainsa tõelise läbikukkumisena. Kui sa ei tegutse, oled juba vaikimisi alla andnud ja ei saa isegi kogemusest õppida.

Mõtle, enne kui räägid. Ole parem vakka, selle asemel, et väljendada midagi, mis ei teeni su eesmärki.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles