Komplimendid, mida iga ema tahaks kuulda

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Emad mängivad meie elus suurt rolli, kuid sageli ei saa nad piisavat tänu. Olgu emaks su enda ema, su naine, töökaaslane või sõbranna, ütle neile, kui suurepärased ja tänuväärsed nad on!

Komplimendid peavad tulema südamest ja sobima konteksti. Portaal blogs.babble.com on teinud nimekirja viiest parimast komplimendist, mida emale öelda:

Maini ta keha

Naisele ei tohi mitte kunagi ta keha mainida! Siiski on üks erand – emadele võib öelda, kui head nad välja näevad. Isegi, kui ta ei näegi nii võrratu välja, sest sünnitas näiteks eelmisel nädalal lapse või kantseldab iga päev kolme last ning kogu tema tähelepanu on koondunud enda asemel nendele, siis võib paar head sõna tema loomuliku ilu ja kena välimuse kohta anda palju energiat ja enesekindlust.

Kiida tema lapsi

Iga ema tunneb oma laste üle uhkust, kuid veel uhkemaks läheb ta siis, kui kuuleb, et kellegi arvates on tema lapsed hea välimusega, targad ja humoorikad. Räägi emale, kui suurt muljet avaldab sulle tema õrn hoolitsus oma laste eest ning rõhuta võimalust, et nad on pärinud ema head geenid.

Ära ütle talle, et ta näeb väsinud välja

Sa võid ju arvata, et öeldes emale, et ta näeb väsinud välja, on heasüdamlik, kuid tegelikult pole. Kui ema on unevõlas, siis viimane asi, mida ta kuulda tahab, on märkus tema väsinud välimuse kohta. Ära ütle talle, et ta särk on tagurpidi seljas või et ta meikis ära ainult ühe silma (kui ta ei saa seda ruttu muidugi ära parandada) ning ta teab, et sa ei mõista teda hukka. Vahel on mitte millegi ütlemine suurim kompliment.

Ütle talle, et ta on suurepärane...

Võib juhtuda, et ema on tundnud end natuke ebaõnnestununa, püüdes olla supernaine ja teha kõike, kuid see pole ehk päris sajaprotsendiliselt välja kukkunud. Ükski ema ei ole suuteline täiuslikult hoolitsema oma laste eest, töötama, küpsetama, koristama, abiellu pühenduma ja omada veel mingit elu väljaspool kodu. Fakt, et ta üritab, on imetlust väärt ja seda peaksid talle ka ütlema!

... kuid ära sellega üle ka pinguta

Üldjuhul kõik emad töötavad kõvasti, et muuta enda ja ümbritsevate inimeste elud paremaks. Mõni ema näeb rohkem, teine vähem vaeva... Sinu kompliment on palju rohkem väärt, kui on spetsiifilisem ja tuleb südamest. Pidevalt ülivõrretes rääkimine ei tekita sama efekti!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles