Katkiste juukseotste vastu aitab vaid lõikus

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mida õigupoolest tähendab see, kui juukseotsad on katki ja mida selle vastu teha saab?

Juukseotsad lähevad katki kahjustuste tõttu, vahendas youbeauty.com. Seda võivad põhjustada liigne kuumus, kammimine, pesemine, värvimine või isegi patsi kandmine. Karva pealmine kate hakkab maha kooruma ja alles jääb krässus karv, mis võib kergesti murduda ja lõheneda.

Ainus võimalus, kuidas katkistest juukseotstest lahti saada, on need maha lõigata. Kui juuksed on kord katki, siis need ei suuda ise paraneda. On ajutisi lahendusi, mis mõjuvad paraku vaid nii kaua, kuniks neid jälle pesed.

Võid proovida õli, et katta kahjustatud kohti. Heaks valikuks võib olla kookoseõli. Teised tooted, mis on mõeldud katkiste juukseotste varjamiseks, sisaldavad tavaliselt polümeere, mis nii-öelda liimivad juukseid. Nende mõju kestab samuti järgmise pesuni.

Parim võimalus katkiste juukseotste ennetamiseks on juuste õige hooldus. Tähelepanelikumad peavad olema pikkade juuste kandjad. Kindlasti peab kasutama palsamit ning kaaluda võiks isegi lisaks juustessejäetava palsami kasutamist.

Juukseid ei tohiks liiga sageli kuumtöödelda ja pesta. Kammima peab ettevaatlikult ning patsi ei tohiks teha liiga järsult juukseid tõmmates. Regulaarne juuste piiramine tagab ilusa ja terve välimuse.

Juuksehooldustooted on vaid ajutiseks lahenduseks, kuigi on palju ka häid vahendeid, mis kaitsevad juukseid võimalike kahjustuste eest.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles