Internetist kaaslase otsimisele tasub läheneda kui tööotsingule

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Internetis kohtingukaaslase otsimisel ja ka kohtamisel on üllatavalt palju seoseid ja sarnasusi töökoha otsimise ning CV saatmisega, kirjutas thirdage.com.

Su profiil on su kokkuvõte: ole spetsiifiline

Kes sa tegelikult oled? Selle kokkuvõtte juures pead olema ettevaatlik, et ei avaldaks liiga palju ega samas liiga vähe. Kirjutad liiga palju oma eripärast ja arvatakse, et sa oled veidrik. Kirjutad liiga vähe ning keegi ei ole sinuga kontakteerumisest huvitatud. Oled kindlasti siiras inimene, kes hindab ausust.... seda on enamik inimesi, kuid mis teeb sind eriliseks?

Nõuanne: Too välja kolm või neli asja, mis sind tõeliselt paeluvad, et saaksid tõmmata endasarnaste inimeste tähelepanu. Selle asemel, et öelda üldiselt asju – näiteks «Mulle meeldib sport» -, ütle täpsemalt – «Ma jooksen 30 km nädalas või teen iga päev joogat.».

Ära ole liiga spetsiifiline

Kui su profiil või kokkuvõte on liiga pikad ja üksikasjalikud, siis huvi su vastu kaob ruttu. Keegi ei taha teada su tundeid ekskuti vastu! Ja kui su eelmine töökoht muutus tüütuks, siis see pole koht, kus seda välja öelda!

Nõuanne: Kui lähed üksikasjalikuks, siis keskendu teemadele, mida tead hästi. See võib olla näiteks su eelmine töökoht. Äkki sa suurendasid müüki 45 protsenti? Kui sa grillid parimat liha maailmas, siis ütle see välja, kuid ole valmis ka tagasisideks.

Sinu e-mail on sinu kaaskiri

Stereotüüpsed e-mailid on umbes sellised: «Mulle väga meeldis su profiil ja ma tahaksin sind rohkem tundma õppida» või «Ma kandideerin sellele tööle, sest arvan, et olen selleks sobiv kandidaat!». Isegi, kui kirjade sisu on tõene, siis arvatakse, et sa kindlasti valetad. Kohtinguportaalides vastatakse rohkem inimestele, kes rõhutavad paari asja teise profiilis ja seovad selle enda tegemistega.

Nõuanne: Ära võta ühendust inimestega, kellega sa ei kujuta end sõpradena ette. Sa ju ei kandideeriks peakokaks, kui sul poleks mingit toidu valmistamise kogemust?

Ära müksa

Paljudes suhtlusportaalides on võimalik inimest «müksata» ja «tervitada». Kui tahad teisele saata väikse kirja, siis tee seda, kuid ära «müksa» teda. «Müksamine» on vanamoodne ja väga isikupäratu.

Nõuanne: Personalijuhiga liiga ametlik ning samuti ka liiga familiaarne olemine ei tule kõne allagi? Ole viisakas ja lugupidav.

Ära heitu

Jah, sa saad enamikust kohtadest, kuhu kandideerid, eitava vastuse ning keegi, kes sulle ei meeldi, võtab sinuga pidevalt ühendust, kuid ära mine närvi ega heida meelt!

Nõuanne: Parim nõuanne on proovida saada midagi, mida tõeliselt tahad ja mille jaoks oled piisavalt haritud, ning keskenduda sellele! Kui oled kirja teele pannud, lase saatusel asi üle võtta. Seejärel liigu edasi. Meres ujub palju kalu, kes ootavad õiget inimest ja täiuslikku harmooniat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles