Svea Sööt: koos hirmudega kaovad kilod

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Viimase poole aasta jooksul kahel korral organismi jääk- ja mürkainetest puhastamise eesmärgiga läbitud mahlapaast andis Svea Söödile (43) boonuseks ka 22 kilogrammi võrra kergema keha, kirjutab ajakiri Naised.
 

«Kui naine annab paastu või dieediga erinevatele energiatele vabaduse, lõdvestub, et stressid saaksid ära minna, siis usun, et kilod kaovad ka rutemini,» leiab Svea.

«Meie sees on väga palju hirme - kas on vaja kaitsta end millegi või kellegi eest või hoopis iseenda eest. Hirmud loovad blokeeringuid, mille tõttu me tahame ennast kaitsta toidu abil.»

Iga järgmist suutäit võttes soovitab Svea küsida, kas see suutäis on ikka teadliku valiku tulemus. Või tahad sa ennast sellega kellegi või millegi eest kaitsta? Milliseid stresse toidad ja miks? Mis hirm on vabanemas su alateadvusest?

Sveal tekkisid puhastumise ajal hirmud, kas ta nüüd enam tavalise elu juurde tagasi ei lähegi ja mis temast siis saab, kui enam kohvikusse ei tõtta - toimub ju väga palju suhtlust just söögi ja joogi kaudu.

Svea sai aru, et toidusõltuvus on kohati nagu iga teine sõltuvus - justkui hoiad millestki kinni, et mitte olla sina ise. «Kui lased sellest sõltuvusest lahti, kaob ära teiste järel minemise vajadus. Pigem lähed siis tõesti seda rada pidi, et valid iga sellise hetke, mis on sinu jaoks parim. Väärtustad iga hetke siin olemisest.»

Ka pärast mahlapaastu on Sveal jäänud harjumus juua värsket mahla, samuti jätkab ta püreesuppide, köögiviljade ja salatitega. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles