Sibulamoosine küülik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Merrit Kiho

Koos mõnusa Peipsi kandi sibulaga sündis küülikulihast hää roog, mida pakkusime läinud kuul ka Estonian Airi lennuki pardal, kus käib Eesti restorane tutvustav kampaania. Tundub, et rahvale maitses, sest öeldi häid sõnu ja taldrikud söödi tühjaks.

Ehkki viimasel ajal müüakse küüliku­liha ka poes, kiigake parem turule, sest sealt võite leida priske eestimaise loomakese. Kui küüliku leidmisega hätta jääte, asendage see broilerikintsudega.

Sibulamoosine küülikupada
olenevalt isust kuuele kuni kaheksale
•    üks kopsakas küülik (1,9–2,2 kilo) või broilerikintse (2 sööja kohta)
•    1 dl jahu (sobib ka rukkijahu), maitsesta see soola ja musta pipraga
•    6 sibulat (Peipsi-äärsed on parimad)
•    4 prisket küüslauguküünt (Peipsi-äärsed taas parimad)
•    1 riivitud muskaatpähkel
•    1 loorberileht, väike peotäis tüümianilehti
•    2 sl palsamiäädikat
•    3 dl veini
•    1 kanapuljongikuubik ja 3 dl vett
•    võrdses koguses võid ja oliiviõli

Tükelda küülik, patsuta kokku maitsestatud jahuseguga. Koori sibulad ja tükelda neljaks, puhasta küüslauguküüned. Aja tükk võid ja sorts oliiviõli haude­potis tuliseks. Jälgi, et segu suitsema ei läheks.

Pruunista selles sibulaid pidevalt segades kolm-neli minutit, alanda kuumust, viska sisse riivitud muskaatpähkel ja tüümian, vala peale palsamiäädikas ja vein, lisa loorberileht, küüslauguküüned ja väheke soola. Kata pott kaanega ja jäta madalal tulel podisema.

Pruunista küülikutükid igast küljest pannil või- ja oliivisegus. Aseta siis potti ning vala peale kanapuljongikuubikust ja veest pannipuhastamissegu. Hauta pliidil madalal kuumusel või ahjus 160 kraadi juures umbes neli tundi. Tulemuseks oli vabatahtlikult konte hülgav küülikuliha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles