Viis suurimat valet üle 50-aastastest naistest

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naise jaoks võib poole sajandi vanuseks saamine olla emotsionaalselt pingeline, kuid vanadusega kaasneb palju müüte, mis ei vasta tõele.  

Sageli on kõige raskem üle 50-aastastel naistel toime tulla üldsuse väljakujunenud arvamusega, mille kohaselt on nad vanad, väsinud, ebaseksikad, jõuetud ning nähtamatud. Vähe sellest - reklaamid, ajakirjad, seriaalid ja filmid näitavad sageli, et ainuke viis vanemal naisel end õnnelikuna tunda on proovida näida võimalikult noor, kirjutas thirdage.com.

Portaali sõnul ei peaks ükski naine oma vanust häbenema, vaid sellele julgelt otsa vaatama, olgu vanusenumber mis tahes. See on lihtne, kuid võimas sõnum kõigile naistele, kes tahavad näida võimalikult noortena. Ennast tuleb kohelda austuse ja armastusega ning hoolida oma kehast, vaimust ja hingest.

Nüüd aga suurimad valed, mis on seotud üle 50-aastaste naistega:

Üle 50-aastased naised on nähtamatud

Kujuta endale ette järgmist: meie, üle 50-aastased naised, oleme osa maailma ajaloo suurimast demograafilisest kogukonnast. Iga seitsme sekundi järel saab keegi 50. Vastavalt Ameerika rahvastikubüroo andmetele tuleb 2030. aastal beebibuum ning üle 55 protsendi sündivatest lastest on tüdrukud. Nähtamatud? Kaugel sellest! Vanemaid naisi on piisavalt, et nende häält oleks kuulda. Nad peavad lihtsalt suu lahti tegema.

Üle 50-aastased naised on tagasihoidlikud tarbijad

Jälle vale. Vastavalt Pew uuringutekeskusele, kontrollivad üle 50-aastased ameeriklased 70 protsenti selle riigi jõukusest, tekitades aastas üle kahe triljoni USA dollari suuruse sissetuleku, omades rohkem vara kui ükski teine vanusegrupp ning nad ostavad 41 protsenti kõigist uutest autodest.

Reklaamid ei taha end siduda vananemisega. Kuigi 18-34-aastaste vanusegrupp on reklaamidest kõige rohkem huvitatud, suureneb 50-64 vanusegrupp kõige kiiremini. Vanemad inimesed kulutavad rohkem toidule ja teenustele, kui ükski teine vanusegrupp. Nad ostavad rohkem tehnoloogiat ja seadmeid – umbes 40 protsenti kogu turust – kui ükski teine demograafiline grupp.

Üle 50-aastaste naiste kõige suurem mure on nende vananemine

See on tõest ikka väga kaugel. Muidugi sooviksid kõik naised, et neil oleks selles vanuses endiselt nahk nagu 30sel, kuid nad ei karda muutusi. Neil on palju suurema soovid! Asi on rahas – üks suuremaid hirme selles eas naistel on see, et neil ei ole vananedes äraelamiseks piisavalt palju raha.

Ka lahutuste arv suureneb pärast 50 eluaastat, mis paneb inimesed majanduslikult veelgi raskemasse seisu. Kui lisada siia veel vanemate inimeste kehva tööturu seisundi, siis saab kokku suure hirmukeerise. Parim, mida teha saab, on võtta kontrolli alla kulutused ja säästud ning muuta hirm tegutsemiseks.

Üle 50-aastased naised ei saa oma ilusat keha tagasi

See ei vasta tõele. See on sageli kui vabandus, et lasta end lõdvaks ning keha eest enam mitte hoolt kanda. Seda valet rõhutavad ka müügimehed, kes veenavad vanemaid naisterahvaid, et nad ei saa head figuuri ilma kalliste ja spetsiaalsete kaalualandavate toodeteta.

Kuigi menopausi ajal võib tõesti kaalu juurde tulla, siis tervisliku toitumise ja piisava liikumisega on võimalik taastada endine hea vorm!

Üle 50-aastased naised suhtuvad muutustesse tõrksalt

Elu pärast poolt sajandit ongi üks suur muutuste keeris, eriti naiste jaoks. Kehad muutuvad menopausi tõttu, lapsed on järsku väga suureks saanud ning tuleb valida, mida oma eluga edasi teha – kas minna pensionile, edendada karjääri, suhteid, kõike. Selles vanuses on naised küpsed ja valmis riskima, proovima midagi uut, looma äri, otsima uusi intiimsuhteid.


See, et pool sajandit on juba elatud ning vanusenumber algab viiega, ei tähenda midagi halba! Elu võib olla väga põnev ja täis seiklusi ning lusti ka selles vanuses, kõik oleneb ainult inimesest endast.

Armasta iseennast, armasta oma elu, proovi elada nii tervislikult kui saad, liiguta oma keha, hari ennast, ole hingega asja juures, kasuta oma mõistust, kontrolli oma rahakotti, ole julge, ole enesekindel, ela stiilselt ning siis näed, kui imeline võib elu olla ka vanemast peast! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles