Võta üksinduseks aega

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Üksindus pole enam moes, selle eest põgenetakse avatud planeeringuga büroodesse või pistetakse üksi olles pea läbi ekraanipinna sotsiaalvõrgustikku, vahendab teadus.err.ee saate Portaal mõtisklusi.

Vanasti mõisteti üksildust rohkem, seda ei peljatud, sagedasti seda lausa otsiti, kuid tänastes töökollektiive lagedale paiskavates arusaamades on midagi viltu, kui üksikud geeniused pole enam moes ja nende asemele astuvad popid grupitöö nähtused. Seejuures on eesmärgid endised – olla leidlik ja loominguline, luua intellektuaalset produkti jne.

Seni teadaolevalt on silmapaistvalt loomingulised isiksused olnud sagedasti endasse sulguda eelistavad introverdid, kes küll muutusid ekstravertideks oma ideede ja originaalsuse demonstratsioonil, kuid loomehetkel olid nad kõigi silma alt kadunud pööningukambritesse või aianurga kuuridesse.

Otsige endalegi üksiolemise koht, sest nagu lausus luuletaja Byron, üksinduses oleme kõige vähem üksikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles