Mida värvilisem toiduaine, seda tervislikum

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Toiduainete valimise suhtes kehtib kindel rusikareegel: mida värvilisem, seda tervislikum.

Esmajoones tuleks valida rohelist, näiteks spinatit, salatilehti ja mõrkjalt krõmpsuvat rooma salatit, soovitab FabulousFoods.

Järgmisena peaks toidule lisama punast, kas või küpseid tomateid, mis sisaldavad C-vitamiini ning vähi vastu võidelda aitavat ainet.

Kollased ja oranžid köögiviljad seevastu sisaldavad beetakarotiini, mis on hea nahale ja silmanägemisele. Beetakarotiin eraldab organismi täpselt nii palju A-vitamiini, kui keha vajab ning üledoseerimist karta ei ole vaja.

Ainuke, mis liigne beetakarotiini tarbimine teha võib, on naha muutmine oranžikaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles